Dyst på paratviden om rock og pop i Kurts Quizklub


Der er dømt nørderi og god stemning når Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Næstved Bibliotek og Næstved-musikjournalisten Kurt Baagø udfordrer til test af viden om mere end et halvt århundredes dansk og udenlandsk populærmusik i Kurts Quizklub.

Du kan se frem til en dyst mellem hold, hvis medlemmer kender ekstra meget til rock- og popmusik, musikerne, deres bands, deres hits og deres klassiske albums.

Ideen om en musikquiz blev allerede testet til Kulturnatten i oktober, hvor musikkenderen og journalisten, Kurt Baagø og Lars Ovesen, musikglad bibliotekar fra Næstved Bibliotek trak gæster ind fra gaden, og lod dem stille op til quiz.

”Det var tydeligt, at dem der deltog, var begejstrede for at dyste på musikviden, og da vi blev kontaktet af Grønnegades Kaserne Kulturcenter fik vi mod på at gøre det her til noget større” fortæller musikbibliotekar Lars Ovesen.

Det er blevet til et nyt, dynamisk samarbejde under navnet Kurts Quizklub og med dato på den første quizklub-aften i Foyeren til Grønnegades Kaserne Kulturcenters Ny Ridehus:

”Den 7. februar er vi klar til at tage mod de tilmeldte hold. Op til fire deltagere kan der være pr hold, og vi anbefaler at man tager en vifte af holdkammerater med, der tilsammen repræsenterer en bred viden om musik” fortæller en entusiastisk Kurt Baagø og fortsætter, ”Vi er ikke bange for at blive meget specifikke og indimellem lidt nørdede, når vi laver spørgsmålene. Men vi graduerer sværhedsgraden, så også dem, der ikke lige ved, at Led Zeppelin først hed New Yardbirds, også kan være med.

Som et eksempel på niveauet har de to ”Quiz Masters” indvilget i at give et bud på, hvad første spørgsmål i første quizaften kunne være:

Hvad hed den trommeslager, der spillede i Gasolin, før Søren Berlev kom med?

Før Gasolin på deres første LP fra 1971 sang på dansk, havde de udgivet to singleplader på engelsk. Nævn én af Gasolins engelske singletitler?

Hvor mange studie-albums udgav Gasolin?

“Prøv jer selv af på de her små-tricky Gasolin-spørgsmål nu, men lad være med at bruge smartphone, Ipad eller computer, for dét er strengt forbudt, når det bliver alvor” griner og indskærper Lars Ovesen og Kurt Baagø.

Quizzen kommer til at bestå af to halvlege med hver 15 sæt spørgsmål, der vil være rigt illustrerede af den musik, spørgsmålene handler om.

En vis hovedvægt i quizzen vil være på 60erne og 70ernes rock og pop, men quizzen kommer vidt omkring i populærmusikkens historie, helt tilbage fra 50erne og frem til i dag, krydret med drilske spørgsmål om hip hop, rap og dødsmetal.

Har du og dine venner mod på at hygge jer og dyste på musikviden, så tilmeld jer allerede i dag ved at skrive til kulturcenteret@naestved.dk. Udpeg en holdkaptajn, find på et godt holdnavn og skriv også dette i tilmeldingen. Hvis ikke I er tre eller fire til et hold, kan I melde jer individuelt, så hjælper Kurt og Lars med at sætte holdene sammen på aftenen.

Quizzen den 7. februar starter kl. 19.00 og varer et par gode timers tid. Baren er åben, musikken god og det er gratis at være med. Præmierne er ikke prangende, for her er æren, håneretten, den kammeratlige kappestrid det vigtigste.

Kontaktinformation:

Lars Ovesen, musikbibliotekar, Tlf: 55884154. Mail: larov@naestved.dk

Kurt Baagø, musikjournalist, Tlf: 20260453. Mail: kurtbaagoe@gmail.com

#GrønnegadeKaserneKulturcenter

0 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com