Havneudvalget har lukket porten til Europa for gæstesejlere.


Søren Revsbæk som er medlem af Næstved byråd, opfordrede i et læserbrev mandag i Sjællandske, Næstved havns formand Per Sørensen til at komme ind i kampen, og lade være med at score alle de selvmål, som der efter hånden er lavet nogle stykker af.

På tilskuerpladserne sidder nemlig en masse turister, lystsejlere og gæster, der gerne vil besøge Næstved og Karrebæksminde og lægge kroner og øre til de handlende, men et havneudvalg har lagt hindringer i vejen for det sejlende folk, så nu venter man indtil videre kun på, at hele holdet fra Næstved havneudvalg får det røde kort, og bliver bortvist fra banen for bestandig, så pladserne kan blive givet til fans der vil deltage i kampen, for at få turister og gæstesejlere ind i Næstved havn, og igen få åbnet porten til Europa, forarbejdet er jo lavet af sejleren Carsten Eskelund og borgmester Carsten Rasmussen.

Beslutningen om at havnebestyrelsen ikke vil have gæstesejlere til at fortøje langs promenaden på Kanalvej er åbenbart ikke nogen ny beslutning, sådan har indstillingen sikkert også været under hele planlægningen af promenaden, for på strækningen fra havnebassinet, og helt ud til roklubbens lokaler, findes der ikke en eneste fortøjningsmulighed for både der vil lægge til. Der er med mellemrum opsat nogle lamper langs boldværket, men de holder nok ikke til en trosse fra et skib, flere steder er der svejset nogle stykker tentastål på spunsen på vandsiden, flere under vandoverfladen, de er kun beregnet som trin, så man kan komme op, hvis man skulle være så uheldig at ryge i vandet, for færdes man på promenaden er det åbenbart med liv og lemmer som indsats, for ifølge havnedirektør Jesper Møller Petersen kan man risikere at blive ramt, hvis et skib løber løbsk og mister styringen når det skal anløbe havnen, for mister et skib først styreevnen og man bliver påsejlet, er det jo lige meget om man opholder sig i en båd, eller færdes på kajen.

Havnedirektøren oplyser, at boldværket er blevet påsejlet et par gange inden for det sidste år. Det var måske en ide at foreslå havneudvalget, når de nu er i gang med at få lavet skilte, at der bliver opsat nogle langs promenaden, som advarer om at der er en risiko, og at det kan være farligt, at færdes langs kaj og promenade når der er skibe i kanalen og havnen. Efter det oplyste er der på tegnebrættet også ved at blive lavet regler for, eller måske helt forbudt for både at lægge til kaj ved bageren i Karrebæksminde.

Havnebestyrelsens anbefaling er, at der fortøjes ved Nolds Bådhavn, men på grund af begrænset plads mellem pælene kan der kun lægges til på ydersiden af broen, men her er risikoen for at blive ramt af et skib der har mistet styringen noget større end inde i selve industrihavnen eller langs promenaden, da det er et af de smalleste steder i kanalen. Som alternativ mener udvalget at der kan fortøjes ved Suså Havn, men her har alle de gamle træskibe under ombygning beslaglagt samtlige pladser langs hele kajen ved siden af gamle rådne og halvsunkne tømmerflåder, hvis det er det område havneformand Per Sørensen og havnedirektør Jesper Møller Petersen mener skal være tilbuddet til gæstesejlerne, så vil alle med lyst til at besøge Næstved af vandvejen nok vælge at melde afbud til kampen.

Et skib er åbenbart fredet og fritaget for at blive ramt af et løbsk fragtskib, nemlig den gode turistsejler M/S "Friheden" den har til daglig fast fortøjningsplads lige i fragtskibenes sejlretning, men det giver åbenbart på ingen måde havneformanden problemer med maven. Havneformand Per Sørensen får heller ikke ondt i maven ved tanken om, at et stort fragtskib som regel med lods ombord, kan være så uheldig at der opstår en fejl med styringen, så skibet ude af kurs fortsætter, og med stævnen ramler lige ind i alle bådene inde i Suså Havn.

Ved springvandet i Suså havn er der som regel kun godt 1 meter vand. Så det er vel noget risikabelt for en havneformand der vil undgå mavesmerter, at sætte sit helbred på spil, og anbefale lyst- og gæstesejlere at der er mulighed for at lægge til der, når der er så stor en risiko for at gå på grund eller endnu værre, at blive ramt af fragtskibe der anløber havnen og som oplyst i flere tilfælde har haft ustabile navigeringsredskaber. Men formanden og direktøren i havneudvalget har indtil videre som løsning, valgt at lukke porten til Europa for gæstesejlere til Næstved havn og promenade.

Indtil videre er kampen udsat, og kan hvis vælgerne vil, afgøres til sejlernes fordel ved kommunevalget i efteråret 2017.

#NæstvedHavn

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle