top of page

Hest reddet op af Susåen ved Skelby


Brandfolk fra Midt-og Sydsjællands Brand & Redning kom på noget af en opgave, med at redde en hest op, som var faldet i vandet ved broen som går over Susåen i Skelby.

En anmelder ringede mandag omkring middag til Falck for at få hjælp, da der lå en hest ude mellem sivene ved broen der går over Susåen i Skelby. Hesten havde kun hovedet over vandet og kæmpede for sit liv. Den kunne ikke ved egen hjælp komme op af det våde element, men beskeden fra Falcks vagtcentral var at de ville ikke hjælpe. Hesten havde nu ligget og kæmpet for sit liv i længere tid, og var stærk nedkølet, med fare for at drukne.

Anmelderen så nu ingen anden mulighed end at ringe 1-1-2 for at få hjælp. Alarmen som indløb til brandstationen hos Midt-og Sydsjællands Brand & Redning fik hurtigt sendt en båd og flere mobiliseret den helt store udrykning for at komme det stakkels dyr til hjælp.

Forholdene på stedet var vanskeligt tilgængeligt. Jordbunden på den omkringliggende eng hvor hestene gik og græssede var utrolig blød, så ingen køretøjer kunne komme ned til vandet for at løfte hesten op der var faldet i, helt ude mellem sivene.

De vanskelige arbejdsforhold holdt ikke redningsfolkene fra, at sætte alt ind på at få hesten op i live. Med fare for selv at sidde fast i mudderet, fik de efter flere forsøg gravet sig ned omkring hesten med de bare hænder, og lagt en sele omkring bagenden på hesten, på den måde fik de i første omgang trukket hesten nærmere land.

På et tidspunkt så det noget sort ud for hesten, der var ved at opgive livet. Den var totalt udmattet og nedkølet og vendte det vide ud af øjnene, den havde ikke mange kræfter tilbage.

Efter et fantastisk stykke professionelt arbejde af de 10 - 12 redningsfolk lykkedes det til sidst, og kun ved deres egne hestekræfter at trække den halve tons tunge hest op af mudderet, og ind på fast grund. Hesten kom hurtigt på benene, så den kunne gå rundt og få gang i blodomløbet igen. De trætte, våde og kolde redningsfolk kunne efter en hård men veludført redningsindsats vende hjem til stationen til varm kaffe og et velfortjent klap på skulderen. En dyrlæge blev senere tilkaldt for at tilse hesten som blev trukket ind i en varm stald.

#Redning #Hest

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Efter drabet på den 37-årige gravide kvinde i Holbæk blev barnet reddet og bragt til behandling på sygehuset. Barnet er nu afgået ved døden under indlæggelsen på Rigshospitalet. Den dræbte kvinde va

bottom of page