Lena Anderssen vender tilbage


Den dygtige sangerinde, der desværre måtte melde sig syg til koncert den 27. januar, vender heldigvis tilbage! Grønnegades Kaserne Kulturcenter har netop aftalt endnu en spilledag med den færøske musiker med de melankolske sange.

Koncerten er fastsat til den 14. oktober og billetterne kan købes nu på gkkultur.dk.

Mennesket har brug for håb

Ny plade fra canadisk/færøske Lena Anderssen finder lys i mørkets afkroge med håbet som den centrale drivkraft. Man føler sig lige dele draget og favnet af sangene og Lena Anderssens stemme, der kan synge selv de mest genstridige skyer væk.

Et ubeskrevet blad kan man ikke kalde Lena Anderssen i dansk sammenhæng, hvor pladen ”Letters From The Faroes” fra 2012 fik særdeles flotte anmeldelser – også internationalt. I Danmark blev den kåret som ”Ugens Album” på P4, og på Færøerne, hvor Lena har boet de seneste år, løb den med prisen for ”Årets Album”. Nu er sangerinden klar med opfølgeren ”Eagle In The Sky,” der udkommer i Danmark den 24. februar 2016, og som griber tilbage til barndommens land.

Alkoholisme gav kaotisk opvækst

På det nye album har sangerinden og sangskriveren taget en, af og til pinefuld, rejse tilbage til sin barndom og ofte kaotiske opvækst i Canada. En opvækst, der var mærket af en far, der var alkoholiker, og en mor der måtte arbejde nattevagter som sygeplejerske for at få tingene til at hænge sammen. Om sin canadiske opvækst siger Lena, at selv om mørkets afkroge er virkelige nok, så er håbet den centrale drivkraft i fortællingen på ”Eagle In The Sky”. ”Det sidste, jeg ville, var at lave et mørkt, deprimerende album. Mange af mine oplevelser har en smag af mørkets afkroge, men jeg ønsker at min musik skal være lysende og omfavnende. Mennesket har brug for håb, og det vil jeg også gerne bidrage med gennem min sange.”

Levende mennesker bag hver tone

Den musikalske vision med ”Eagle In The Sky” var fra begyndelsen at lave et album, hvor al musikken er spillet af levende mennesker fra start til slut.

”Vi ville prøve at lave et album, der lyder som noget, der lige så godt kunne være lavet i 1975, som i 2015. Der lyder måske anakronistisk, men jeg tror, at den økologiske bølge, som har ramt vores verden med hensyn til mad og andre ting også er godt på vej ind i musikken. Så, kort sagt, ville vi lave et velproduceret album, hvor man samtidig får en følelse af, at der er levende mennesker bag hver tone, som giver det bedste, de har,” fortæller Lena Anderssen.

#LenaAnderssen #GrønnegadeKaserneKulturcenter

1 visning

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com