De ser de dårlige film så du ikke behøver


Dårligdommerne ser de aller sjoveste af de dårligste film, og anmelder dem med vid og en smittende glæde. Den 5. maj træder dommerne ud af deres vanlige digitale podcastverden – og optræder og indspiller et afsnit i serien live på Grønnegades Kaserne Kulturcenter i Næstved.

Der findes mange film, som er dårlige. Altså, dårlige på den forfærdelige måde. Og så findes der de få perler, som formår at være så elendige, at de bliver underholdende på et ufrivilligt plan.

I Danmark har vi også tradition for at lave dårlige film. Listen over dem er faktisk nærmest uendelig lang. Så hvem har egentlig tænkt sig at sidde igennem dem alle sammen, for at sortere de førnævnte perler fra? Ind af døren træder Dårligdommerne — et satirisk anmelderprogram, hvor tre bitre mænd snakker om uaktuelle film.  Det er den bramfri snak, du har med dine venner, i podcast-format.

Dårligdommerne nøjes nemlig ikke med at sparke til en død hest. De søger at finde ud af, hvad der tog livet af hesten, smage på den og fortælle vittigheder om oplevelsen. Det er aldrig intentionen at såre. De ved, hvor svært det er at lave film, og Dommerne er ikke selv i stand til at lave noget, der er bedre.

Al den fokus på film af tvivlsom kvalitet kan umiddelbart lyde ensporet, men heldigvis går de tre Dommere til opgaven på hver deres måde. Kombinationen af tre typer nørder har skabt et podcast format, der alene i januar måned blev downloadet mere end 100.000 gange. Udover at være afsindigt morsomme, har live-indspilningen af deres podcast den krølle på halen, at de inviterer en medvært på scenen. Tidligere har blandt andet Nikolaj Stokholm, Ane Høgsberg, Pede B og Michael Schøt været gæst hos Dårligdommerne, men endnu er både filmen der skal dissekeres, og gæsten de medbringer på scenen den 5. maj i Næstved, ikke offentliggjort.

Har du lyst til at opleve de populære herrer fælde dom over endnu et mesterværk af en dårlig film? Billetsalget er netop startet – og der er rabat til unge og studerende. Find jeres billetter på www.gkkultur.dk, på billetkontoret på Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

Dårligdommerne er:

Jacob Ege Hinchely er den erfarne TV– og radiovært. Han påstår for eksempel selv, at man har set ham på DR Mama. I dag er han vært på P3-programmet Rodeo, og nabo-podcastet Han Duo. Man kan altid være sikker på, at han leverer 20 % kritik, og 80 % lumre bemærkninger.

Troels Møller har anmeldt spil og teknologi for Troldspejlet i næsten 10 år. Derfor har hans skæve observationer ofte også udgangspunkt i teknologi. Hvorfor viser GPS’en analoge fejl, når den selvfølgelig er digital?

Christopher Leo ’Sideburns’ Andersen har tendens til at spole for meget tilbage, og tjekke små detaljer. Af og til kommer der en alt for overtænkt teori ud af det. Andre gange et druk-spil. Christopher har været vært på forskellige indslag om actionfigurer og rutsjebaner i Troldspejlet.

Info: Til sammen har de tre fyre (bogstaveligt talt) set flere tusind film, og selvom Dommerne er vidt forskellige, så har de én ting til fælles — de elsker film. Hvert program slutter derfor med en quiz, en uddeling af ’Søren Bregendal’-prisen og måske endda en anbefaling af den film, de har set.

Dårligdommerne har tidligere været nomineret til Radio Prix som "årets Podcast".

Foto: Er det uhøfligt at lave vittigheder om danske film og folkene bag? Ja. Men hvis man kan tale lige ud af posen om Twilight og Star Wars: Episode 1, så kan man vel også tillade sig at lave sjov med film fra Danmark.

#GrønnegadeKaserneKulturcenter

0 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com