El-vandvarmeren havde fået forstoppelse


Foråret skulle være lige om hjørnet, og mange sommerhusejere bruger hvert år påsken på at klargøre huset. Havemøblerne, grillen og trampolinen skal sættes frem, haven skal trimmes så den kan stå flot når sommeren kommer.

Det er også tid til at åbne for vandet så snart faren for nattefrost er ovre. Men så er der lige det med el-vandvarmeren, kan den mon klare et år mere. De fleste vandvarmere virker upåklageligt år efter år, de bliver tømt om efteråret og fyldt igen om foråret, og sådan køre det som en rutine, uden vi måske lægger mærke til, at vandvarmeren ikke er så leveringsdygtig som sidste år, den er måske begyndt at miste pusten på grund af forstoppelse, samtidig med at el-regningen stiger.

Vi besluttede at undersøge en el-vandvarmer af mærket Metro Therm 30 .hvor vandpresset var blevet svagere de sidste par år, vi ville vide hvorfor den leverede mindre og mindre varmt vand. Vi havde jo lidt på fornemmelsen at det sikkert var et kalkproblem, men inden vi sendte vandvarmeren, der trofast havde tjent os de sidste 9 år til skrot, måtte vi lige se hvordan den havde det inden i.

Vi skilte vandvarmeren og tog beholderen ud som blev skåret igennem, og vores mavefornemmelse slog ikke fejl, beholderen som efter manualen skulle rumme 26 liter vand var med tiden blevet fyldt med ca. en tredjedel kalk, altså var kapaciteten nu helt nede på ca. 18 liter, og afgangsrøret var næsten helt tilstoppet.

Hvis du har en el-vandvarmer der er ved at få forstoppelse og kolde fødder, ligner den nok den på billederne inden i, så er der desværre nok kun en vej, for det kan efter sigende ikke betale sig prismæssigt at få den afkalket.


0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle