Gæstesejlerne kommer til Næstved til april


Så er det sikkert og vist, til april får gæstesejlere der ønsker at sejle helt ind til Næstved nu mulighed for at smide fortøjningerne i land. Den lille havn som har fået navnet Suså Havn, fordi den ligger helt inde i bunden af Næstved erhvervshavn, hvor Susåen har sit udløb.

Det er Næstved havns bestyrelse der på et møde har vedtaget at bruge op imod 200.000 kroner på at uddybe og lave de fornødne ændringer i den lille havn, så der efter planen vil blive plads til omkring 20 gæstesejlere. For at gøre plads til de lidt større sejlbåde vil havnen inden for kort tid blive uddybet til omkring 2,5 m. i øjeblikket er dybden på steder kun 1 m. Arbejdet forventes at tage omkring en uge, springvandet må i forbindelse omlægningen til gæstehavn nok lade livet, og de store træskibe der i øje