Årsagen til omfattende brand i Næstved fundet


Det lykkedes ikke politiet tekniske afdeling ved de første undersøgelser, nøjagtig at fastslå årsagen til, at der opstod en omfattende brand i minimarked og grøntbutikken Safa Food i Jernbanegade i Næstved mandag d. 13. marts.

Dansk Brand- Og Sikringsteknisk Institut har derfor lavet en række undersøgelser, som med stor sikkerhed kan henføre brandens opståen, til en defekt kompressor som stod i lokale bagerst i forretningen, men få resultater mangler dog stadig, fra de tekniske undersøgelser, men de skulle ikke have større betydning for undersøgelsens resultat.

Der blev foretaget undersøgelser som skal fastslå om det der skete var hændeligt, eller om der var sløset med sikkerheden.Siger de manglende resultater at der ikke var gjort nok for at forhindre branden, vil det kunne udløse en bøde til ejeren på 500,00 kr.

Den voldsomme brand forårsagede store ødelæggelser i selve forretningen. Da stationsleder Jan Pagter Simonsen som en af de første kom til brandstedet, observerede han at branden havde udviklet sig ekstra meget bag et af de sidste vinduer i baggården. Derfor mente han at det måtte være her, at branden havde sit arnested, det var også der kompressoren stod.

Hvad der nu skal ske med forretning og bygning, som før har huset et forsikringsselskab og en bank er uvist, men Henrik Rasmussens advokatkontor som lå på 1. sal blev ved branden hårdt medtaget, da ilden på steder var brændt i gennem gulvet. Alt inventar på kontoret var efter slukningen ødelagt af vand og røg. Advokatkontoret kan ikke være lukket i længere tid, oplyser ejeren. Derfor vil man forsøge at få et permanent lejemål i posthusbygningen, på den anden side af Farimagsvej.

Læs artikel af d. 13. mar. 2017 her: Voldsom brand i grøntforretning i Næstved

#Bygningsbrand #Næstved

1,017 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com