top of page

Årsagen til omfattende brand i Næstved fundet


Det lykkedes ikke politiet tekniske afdeling ved de første undersøgelser, nøjagtig at fastslå årsagen til, at der opstod en omfattende brand i minimarked og grøntbutikken Safa Food i Jernbanegade i Næstved mandag d. 13. marts.

Dansk Brand- Og Sikringsteknisk Institut har derfor lavet en række undersøgelser, som med stor sikkerhed kan henføre brandens opståen, til en defekt kompressor som stod i lokale bagerst i forretningen, men få resultater mangler dog stadig, fra de tekniske undersøgelser, men de skulle ikke have større betydning for undersøgelsens resultat.

Der blev foretaget undersøgelser som skal fastslå om det der skete var hændeligt, eller om der var sløset med sikkerheden.Siger de manglende resultater at der ikke var gjort nok for at forhindre branden, vil det kunne udløse en bøde til ejeren på 500,00 kr.

Den voldsomme brand forårsagede store ødelæggelser i selve forretningen. Da stationsleder Jan Pagter Simonsen som en af de første kom til brandstedet, observerede han at branden havde udviklet sig ekstra meget bag et af de sidste vinduer i baggården. Derfor mente han at det måtte være her, at branden havde sit arnested, det var også der kompressoren stod.

Hvad der nu skal ske med forretning og bygning, som før har huset et forsikringsselskab og en bank er uvist, men Henrik Rasmussens advokatkontor som lå på 1. sal blev ved branden hårdt medtaget, da ilden på steder var brændt i gennem gulvet. Alt inventar på kontoret var efter slukningen ødelagt af vand og røg. Advokatkontoret kan ikke være lukket i længere tid, oplyser ejeren. Derfor vil man forsøge at få et permanent lejemål i posthusbygningen, på den anden side af Farimagsvej.

Læs artikel af d. 13. mar. 2017 her: Voldsom brand i grøntforretning i Næstved

#Bygningsbrand #Næstved

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Efter drabet på den 37-årige gravide kvinde i Holbæk blev barnet reddet og bragt til behandling på sygehuset. Barnet er nu afgået ved døden under indlæggelsen på Rigshospitalet. Den dræbte kvinde va

bottom of page