Brøderupløbet 2017


Brøderupløbet byder igen i år på tre forskellige løberuter i Gisselfeld og Bækkeskovs smukke naturområder.

Søndag den 9. april afholder Brøderup Efterskole og Mogenstrup Løbe & Motionsklub for tolvte gang Brøderupløbet, som afvikles i naturskønne omgivelser på Sydsjælland. Sidste år gennemførte i alt 200 løbere en af løbets tre ruter.

Løbet består af tre distancer - Brøderupløbets maraton, halvmaraton og 12 km - fordelt på to ruter, da maratondistance gennemføres ved at løbe halvmaratonruten to gange!

Brøderup Efterskole benytter løbet som en del af skolens fejring af dennes 150 års jubilæum. Brøderup Efterskole startede i 1867 som Grundtvigsk højskole og blev senere til Brøderup Ungdomsskole (og nu omdøbt til Brøderup Efterskole). Skolens grundlag har alle år været uændret og emmer fortsat af traditioner. Hvert år deltager tidligere elever, som lige skal opfriske minderne. I år håber vi at mange tidligere elever vil deltage i skolens fejring ved at deltage i løbet.

Brøderupløbet regnes for at være det smukkeste løb på Sydsjælland, og den lange rute på 21,1 km byder på noget af Sydsjællands mere kuperede terræn. Ruten er lagt, så knapt 10 km er på grusveje, hvoraf det meste er i skove med stor variation, skjulte søer, grønninger, istidskløfter med vandløb i bunden (hvoraf en af disse skal passeres) og selvfølgelig skovens dyr.

Den 12 km lange blå rute byder også på skov og landskab. Cirka tre km af løbet vil være igennem skov. Ruten er dog ikke helt flad, hvilket man kun skal tage som en udfordring.

For alle ruter gælder at der flere steder vil være flotte udsigter ud over Præstø fjord.

Nuværende elever fra Brøderup Efterskole vil stå klar til at heppe på løberne rundt omkring på ruten og ved depoterne, ligesom en del af dem selv deltage i løbet.

Der er start og mål foran efterskolen, indskrivning til maraton sker fra kl. 8.00, med start kl. 9.00 og indskrivning til 12 km og halvmaraton fra kl. 9.30 indtil få minutter før starten går kl. 11.00. Indskrivningen sker i den gamle gymnastiksal på selve dagen. For maratondeltagerne er der rabat, hvis man forhåndstilmelder sig ved at skrive på e-mail til gefitek@gefitek.dk senest onsdag den 5. april. Efterhånden som tilmeldingen sker, vil deltagerlisten for Brøderupløbets maraton blive opdateret på Mogenstrup-LMK's hjemmeside (www.mogenstrup-lmk.dk).

Adressen er Brøderup Efterskole, Karlshøj 40, 4733 Tappernøje.

Billedeserien er fra 2013

#Brøderupløbet

208 visninger0 kommentarer

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com