top of page

Næstveds børn på fantasiens vinger


Børnekulturfestivalen, der i år har fået undertitlen ”Fart på fantasien”, løber af stabelen den 15. - 19. maj og byder på en mangfoldighed af kulturelle oplevelser og aktiviteter. Der bliver noget for enhver smag indenfor alle kunstarter, og det ses tydeligt i programmet, der netop er offentliggjort.

Der er både tale om tradition og fornyelse ved dette års Børnekulturfestival, som både byder på store kulturelle oplevelser og kreative aktiviteter, hvor børnene selv er aktivt skabende. Festivalen rummer bl.a. aktiviteter indenfor dans, arkitektur, film, musik, kulturarv og kunsthåndværk. Børnenes egen legekultur er også repræsenteret, når der bliver afholdt Bottle Flip Event på SFO Tvebakken i Fensmark for SFO-børn fra hele Næstved.

Festivalen tager sin begyndelse ved den traditionsrige åbningsfest mandag den 15. maj kl. 10.00 hvor Avantgarden, Næssi og Ulla Abdullas Coco Bongo Band er på plads på scenen. Siden børnehavekoncerterne i marts har børnene øvet sig på den nye sang ”Næssi bygger,” så mon ikke der bliver skrålet med, når Næssi svinger hammeren og bygger et flot slot. Som noget nyt får åbningen i år besøg af de Skøre Strømere fra Dansk Rakkerpak, som vil sørge for at opretholde ro og orden i den store forsamling af feststemte børn og voksne.

Biblioteket og børnekulturkonsulenten er indgået i et samarbejde om at få en sanseudstilling for de 0-3-årige til byen. Udstillingen ”Røde Bøger” får til huse på Næstved Bibliotek, Kvægtorvet, ikke blot i uge 20 men også i uge 19 og 21 til glæde for alle små nysgerrige børn og deres voksne. Udstillingen kommer til at rumme tre sansetelte fyldt med farver, lys og lyd, der taler til det helt unge publikum. Bag udstillingen står SpektakulaRUM fra Roskilde.

I Glumsø er der i ugens løb mulighed for at blive klogere på cyklens historie og tegne sin egen fantasicykel, når Dansk cykel- og knallertmuseum åbner dørene for børnehavebørn til nogle herlige timer i både fartens og fantasiens tegn.

Aktiviteterne er mange og forskellige, og faktisk er der over 30.

Alle kan pynte på Næstved

I tiden op til festivalen er der åbent i Børnekulturhuset for både børnehaver, skoleklasser og familier, hvor man kan lave sjove og fantasifulde skoskulpturer. Der er også lagt op til, at alle børn i daginstitutionerne kan dekorere kulturflag, som kommer op at hænge i byen i lange ranker for at synliggøre festivalen og pynte byen op til årets store fejring af børnekultur i Næstved.

Far, mor og bedsteforældre kan også være med til børnekulturfestivalen, når der er familieeftermiddag torsdag d. 18. maj fra 14.00 – 18.00 (tilmelding ikke nødvendig). Der er bl.a. familieworkshop på Axeltorv, hvor man sammen forandrer en helt almindelig bil til en Fantasibil, som man kan rejse ind i fantasiens verden med. Man kan bl.a. male bilen, ændre interiøret og bygge vinger på bilen. I uge 21 kan man opleve bilen som færdigt kunstværk på Axeltov.

Store dele af Lave Ridebane på Grønnegade Kaserne Kulturcenter bliver omdannet til en stor sandkasse, hvor der bliver mulighed for at lege og grille sine medbragte pølser på kulturcentrets store grill. Legen forsætter på den digitale legeplads på Grønnegade Kaserne Kulturcenter, hvor der er lagt op til boldkast mod digitale biller, og en sjov digital skattejagt med APP’en WOOP. Legepladsen er åben for alle.

Tilmelding sker via www.næssi.dk, og der er deadline den 21. april.

Direkte link til program: http://naessi.dk/for-boern-i-naestved/bornekulturfestival-2017/

#Børnekulturfestival #Næstved #GrønnegadeKaserneKulturcenter

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page