top of page

Indsamlingsarbejde giver tredobbelt gevinst


Fotograf: Nanna Louise Søeborg Christensen

Diabetesforeningen inviterer sportsklubber, skoleklasser og andre lokale foreninger til at deltage i landsindsamlingen søndag den 11. juni til fordel for børn og unge med diabetes.

Diabetesforeningens landsindsamling giver indsamlerne mulighed for at tjene penge til sig selv og samtidig støtte en god sag. Ved sidste års landsindsamling fik indsamlerne i gennemsnit mere end 1.000 kr. ind per rute, og 15 procent af det, der dumper i indsamlingsbøtterne beholder klub, klasse eller forening selv.

Landsindsamlingens overskud er med til at sikre, at Diabetes­foreningen kan afholde børne- og familiekurser, støtte forskningen og rådgive og oplyse om diabetes.

De sidste to år har 180 skoleklasser, klubber og foreninger samlet 1,4 millioner kroner ind til børn med diabetes – samtidig med at de tjente penge til egne formål.

- Vi inviterer lokale foreninger, klubber og skoleklasser til at deltage i landsindsamlingen for at øge antallet af indsamlere. Det giver en tredobbelt gevinst. Vi får flere penge til diabetessagen. Foreningerne får lidt penge til deres arbejde. Og vi styrker det lokale kendskab til, hvad det vil sige at leve med diabetes, siger Kirsten B. Jensen der er koordinator for Diabetesforeningens indsamling i Næstved og omegn.

Børn skal leve med diabetes resten af livet

Det er primært type 1-diabetes, der rammer børn og unge i Danmark, og hver uge får ti børn konstateret type 1-diabetes. Type 1-diabetes rammer tilfældigt, er uhelbredelig og kan ikke forebygges, og børnene og deres familier skal leve med sygdommen resten af livet. Samlet set har over 30.000 mennesker type 1-diabetes i Danmark.

- Når et barn får diabetes, rammer det hele familien. Det er familien selv, der står med ansvaret for den daglige og livsnødvendige behandling. Barnet eller forældrene skal måle blodsukker flere gange om dagen og på den måde vurdere, hvor meget insulin barnet skal have – alt efter hvor meget barnet spiser og bevæger sig. Det kan være et meget kompliceret regnestykke, og det er forbundet med en masse kontrol, forklarer Kirsten B. Jensen og tilføjer:

Både privatpersoner og lokale foreninger, klubber og skoleklasser kan samle ind. Når man melder sig som indsamler, kan man samtidig vælge sin rute og få indsamlingsbøtten sendt direkte til egen postkasse. Bøtten afleveres i lokalforeningen den 11. juni – umiddelbart efter indsamlingen.

For yderligere oplysninger kontakt: Kirsten B. Jensen på 24 67 71 53.

Tjen penge til egne formål – mens I støtter en god sag

Lokale foreninger, klubber og skoleklasser kan deltage i landsindsamlingen. De foreninger, som hjælper Diabetesforeningen med at samle ind til børn med diabetes, får 15 procent af det beløb, de får i indsamlingsbøtterne, til egne aktiviteter.

Bliv indsamler Tilmelding foregår på diabetes.dk/landsindsamling, sbd@diabetes.dk, tlf. 63 12 90 14 eller hos Kirsten B. Jensen der er koordinator i Næstved og omegn på 24 67 71 53.

Børn med type 1-diabetes

  • Hver uge får 10 danske børn type 1-diabetes (sukkersyge)

  • Siden 1997 er antallet af nye tilfælde af børn og unge med type 1-diabetes fordoblet

  • Type 1-diabetes er kronisk og kræver behandling med insulin resten af livet

  • Type 1-diabetes rammer tilfældigt, er uhelbredelig og kan ikke forebygges

  • Type 1-diabetes er i vækst over hele verden. Internationale eksperter forventer, at antallet af europæiske børn under 15 år med type 1-diabetes vil stige med 70 pct. frem til 2020, mens stigningen blandt de mindste under fem år vil være hele 100 pct.

Kilde: Diabetesforeningen

Læs meget mere på www.diabetes.dk

Støt med mobiltelefonen

  • Du kan allerede nu give et bidrag ved at overføre et givent beløb via MobilePay på 1122

  • Du kan også sende en sms til 1231 med teksten: SBD50, SBD100 eller SBD150 for at donere enten 50 kr., 100 kr. eller 150 kr. – donationen tillægges almindelig SMS-takst

#Diabetesforening #Næstved #Indsamling

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page