Derfor havnede nummerplader måske i Susåen


Lørdag aften blev 11 nummerplader fisket op af Øvre Suså mellem Fensmark og Skuderløse. Hvem der har efterladt nummerpladerne, og hvorfra de stammer, er der ingen der ved endnu. En autoforhandler fra Næstved er ikke i tvivl, det drejer sig efter hans teori, kun om den afgift som det i dag koster at aflevere nummerplader til et motorkontor.

Da motorkontorerne var statens, kostede det ikke noget, at aflevere brugte nummerplader til et motorkontor eller en politistation, men i dag koster det et gebyr på 75 kr. for at komme af med en, eller et sæt nummerplader. Da det samtidigt er muligt at afmelde et køretøj i centralregistret for motorkøretøjer, uden at aflevere nummerpladerne, og alligevel få vægtafgift tilbage, vælger flere selv at destruere de gamle plader. Pladerne kan som en anden mulighed også meldes stjålet, så kan man uden problemer skille sig af med pladerne og dermed sparre de 75 kr. afleveringen koster.

Skal køretøjet så senere registreres igen, er det helt uden problemer, man får bare plader med et andet nummer.

Af de nummerplader der blev fisket op af Susåen lørdag aften, stammer det ene sæt fra en Peugeot 306 som blev afmeldt 30. maj 2013 uden at pladerne blev afleveret. De andre ni plader har siddet på forskellige trailere, både med og uden afgift, ud af de ni enkelte plader var de 7 efterlyst, derfor havde politiet en interesse i af få fat i nummerpladerne, det kunne de så få ved at fiske dem op af Susåen, dem der har efterladt pladerne på bunden af åen, havde jo teoretisk en interesse i at de blev fundet, dermed bliver pladerne destrueret gratis af politiet og ialt 750 kr er sparret, frem for at skulle aflevere dem til et motorkontor og betale afgift. Tabte og fundne nummerplader bliver efter hvad politiet oplyser aldrig sendt tilbage til ejermanden.

Om det er den fremgangsmåde der er brugt i den her sag, kan autoforhandleren jo ikke sige med sikkerhed, men han mener, det lugter lidt meget af hans teori, han er også sikker på, at man i fremtiden vil opleve flere sager af samme slags, hvor nummerplader bliver destrueret af ejerne, eller meldt stjålet og så bliver efterladt på et godt findested.


0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle