Vindmøllevinger kom med særtransport til Saltø Gods ved Næstved


Tre køretøjer med møllevinger på hver 65 meter, skabte torsdag aften mindre forsinkelser for andre trafikanter, da de store særtransporter skulle passere rundkørslen ved Karrebækvej - Vestre Ringvej i Næstved.

De tre transporter var læsset med møllevinger, som skulle leveres til Saltø Gods, hvor der i øjeblikket bliver arbejdet på opsætningen af 3 kæmpe vindmøller der leveres af Vestas. Det var ellers meningen at der skulle være opsat 4 møller, men på grund af beboerprotester blev den mølle tættest på Bistrup by droppet. De tre andre møller får en højde på hver 150 meter, og kan leverer 3,3 megavat pr. stk. Den samlede produktion vil kunne forsyne omkring 7600 husstande med strøm.

Det er Mammoet Wind A/S fra Brande der står for den noget specielle transport, som krævede at en del vejskilte på ruten blev fjernet, flere steder var der i forvejen lagt køreplader ud i rabatterne, for at de lange og tunge køretøjer med fjernstyrede bagender, ikke skulle synke i når de skar hjørnerne. Transporten torsdag var en ud af flere leverancer der skal til, inden vindmøllerne på Saltø's jord er færdige, derfor vil kørepladerne i rundkørslerne ligge der et par dage endnu.

Det er dygtige og erfarne chauffører der sidder bag rattet, og koordinerer kørslen sammen med deres følgebiler. Dagens transport startede i Brøndby omkring kl.18, gik ad motorvejen til Rønnede, og videre via landevejen og den nye Nordre Ringvej i Næstved, ud til rundkørslen på Slagelsevej. Næste forhindring var rundkørslen ved Karrebækvej - Vestre Ringvej, og den sidste rundkørsel der skulle passeres, var den der skiller vejene mod Karrebæksminde og Skælskør, turen sluttede ved 20-tiden på byggepladsen et stykke op ad Saltøvej, og hele turen var gået helt efter planen.

#Saltø #Særtransport

667 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com