Med høflighed når man langt!


Det var dog ikke tilfældet for et tyvepar fra Glumsø der var på indbrudstur på Enø. De nåede nemlig kun til Borgnakke rasteplads hvor de efter en biljagt måtte overgive sig til ordensmagten.

Lørdag morgen lidt efter kl. 07.30 var den morgenfriske anmelder og sommerhusejer ude og gå tur, da denne blev opmærksom på lyssky adfærd ved et af de andre sommerhuse. I en have til et sommerhus på Klintegårdsvej stod en 51-årig kvinde, mens en 54-årig mand sad og ventede i en svensk indregistreret Seat Cordoba stationcar på Enø Kystvej. Anmelder hilste på de to, og helt naturligt hilste de høfligt tilbage som om alt var i skønneste orden.

Da anmelder passerede bilen, blev der taget et foto til dokumentation. Manden i bilen blev siddende, og kvinden fortsatte sin gang i haven hen mod et skur. Med baggrund i de observationer der var blevet foretaget, ringede anmelder til politiet, og mens en patruljevogn blev sendt afsted mod Enø, kunne anmelder udførlig beskrive tyveknægtene, køretøjet og deres færden.

Bilen med det høflige tyvepar forlod hurtigt derefter stedet, og på Karrebækvej ved Karrebæk mødte de politiets patrulje som forsøgte at standse dem, men den 51-årige kvinde som var fører, mente at det var klogest at forsøge at køre fra politiet. Her efter var der biljagt frem mod Næstved. I rundkørslen Karrebækvej / Skælskørvej bremsede en forankørende bilist op, og hun havde ikke kørefærdigheder nok til at komme sikkert videre, og bilen punkterede efter at have været over kantsten og ud i rabatten i højre side af vejen. Det var dog først på vej mod Borgnakke rasteplads 200 meter længere fremme, at bilen blev bragt helt til standsning.

Slukøret blev tyveknægtene anholdt og kørt til afhøring på Politistationen i Næstved, da politiet pudsigt nok fandt en plæneklipper fra sommerhuset på Enø i bilen, samt to træårer til en træbåd. Efter afhøringen erkendte de begge forholdet og blev senere løsladt.

Den observante anmelder kan nu klappe sig selv på skulderen, efter sin handling som førte til anholdelse.

Hjælp dig selv og politiet i kampen mod indbrudstyvene.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har fornylig opfordret borgerne til at holde øjne og ører åbne, og hvis man hører eller ser noget mistænkeligt, så tøv ikke med at ringe til politiet.

Sig hej – det virker

En af de mest effektive metoder til at undgå og forebygge indbrud er, når borgerne hjælper politiet ved at holde øjne og ører åbne i deres lokalområde og slå alarm, hvis de opdager noget mistænkeligt. Det er der heldigvis mange, der gør, og kontakter politiet på 1-1-4, hvis de opdager et eller andet, der virker mærkeligt i deres lokalområde. Noget, der også virker, er, når man hilser:

- En indbrudstyv kan ikke fordrage at blive hilst på. Så er han set og vender som oftest ikke tilbage til området i en rum tid af frygt for at blive genkendt. Så rådet fra politiet er: Sig ”hej” til hinanden - og til dem I ikke kender. Vær vores øjne og ører i jeres lokalområde og ring til os, så snart I opdager noget mistænkeligt, så gør vi alt, hvad der står i vores magt for at levere en hurtigt og effektiv indsats og få anholdt gerningsmændene. På den måde kan vi sammen få fanget indbrudstyvene, appellerer vicepolitiinspektør Peter Damgaard fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Han opfordrer desuden til, at man melder sig til nabohjælp på www.nabohjælp.dk .

Alarmsignaler

Hvis man som borger ser noget, der er ud over det sædvanlige, og som virker mistænkeligt, så skal man ikke tøve med at ringe til politiet på telefon 1-1-4. Det kunne fx være:

En kassevogn, der ikke plejer at holde på vejen.

En bil, der kører langsomt forbi – og måske flere gange.

Nysgerrige personer, der ikke virker, som om de hører til i området.

Lys eller aktivitet ved huse, hvor ejeren ikke er hjemme.

Personer der ringer på under mærkelige påskud.

På Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside www.dkr.dk og på www.stopindbrud.dk kan der læses mere om, hvordan man forebygger indbrud. Se også www.nabohjælp.dk, hvor man kan tilmelde sig ordningen.

#Enø #Tyveri

994 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle