Arbejdet ved Enø-broen er nu i fuld gang


Mandag morgen var flåder og slæbebåde ankommet til Karrebæksminde, så nu er arbejdet med at udskifte de gamle pæle og tværdragere ved broen i fuld gang.

En stor flåde, blev som det første bugseret gennem broen, hjulpet frem at et par små slæbebåde der måtte arbejde hårdt for sagen. Ved Kanal-kroen ventede nemlig en stor 30 tons tung gravemaskine, som via et par slisker skulle køres over på flåden. Den store maskine skal bruges til at trække de gamle pæle ved broen op af undergrunden. Turene frem og tilbage gennem broen kan kun foregå samtidig med, at strømmen går i den rigtige retning, da ingen af de mindre slæbebåde har maskinkraft nok, til at trække eller skubbe flåden op mod strømmen. Men en større slæbebåd ligger klar, hvis der skulle opstå problemer.

Allerede mandag eftermiddag når strømmen vender, går man efter planen i gang med, af fjerne det udtjente materiel. Onsdag nat fra klokken 2,00 til ca. 4,30 vil Enø-broen være lukket helt for trafik, da broklappen skal være lukket op i dette tidsrum, for at man kan komme til at fjerne pæle og tværdragere under broen, og banke nogle nye kraftige stålrør 8 meter ned i havbunden. Efter planen skulle arbejdet vare omkring 5 uger.

Om arbejdsplanen kommer i konflikt med det planlagte Triatlonstævne, som skal løbe af stablen lørdag d. 3. juni vil tiden vise. I øjeblikket er en del af molen hvor 1200 triatleter skal klæde om, og parkere deres cykler, fyldt op med containere store rør og andet entreprenørmateriel, flere containere står netop på den rute som triatleterne efter planen skal cykle og løbe.

#Enø #Karrebæksminde

107 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com