Hastigheden hastigt på vej ned


I marts fortalte Sydsjællands og Lolland-Falsters færdselsafdeling, hvor de ville stå med fartmålere i den kommende tid.

Det var et led i en ny målsætning om, at der på seks særligt udvalgte strækninger er en ambition om, at farten skal ned. Både gennemsnitshastigheden og topfarten er blandt de allerstørste fartsyndere på strækningerne.

Og det er temmelig glædeligt allerede nu at kunne meddele, at det virker.

- Vi kan se en tydelig effekt på syv af 10 målbare parametre på strækningerne, og det er meget tilfredsstillende, at vi efter så kort tid kan se så stor effekt. På vejen mellem Næstved og Rønnede kørte mere end 35% over 10 km/t for hurtigt. Dét tal er nu nede på 6,1%, glæder chef for færdselsafdelingen Erik Mather sig.

Også i den kommende tid vil der være en ekstra målrettet indsats mod disse særligt udvalgte strækninger.

- Det er dejligt, det virker, og det beviser vores antagelse om at ved at fortælle, vi er til stede på de her strækninger, kan det påvirke hastigheden i mere trafiksikker retning, siger Erik Mather.

De seks strækninger er:

1. Næstved–Rønnede-landevejen (Næstved kommune) 2. Slagelse–Næstved-landevejen (Sørbymagle) (Slagelse kommune) 3. Nykøbing Falster omfartsvej (Guldborgsund kommune) 4. Præstø Overdrev (Vordingborg kommune) 5. Næstved–Vordingborg-landevej (Vester Egesborg) (Næstved kommune) 6. Sorø–Holbæk-landevejen (Stenlille) (Sorø kommune)

Bare lige for en sikkerheds skyld tilføjer færdselschefen:

- At vi holder ekstra godt øje med de her strækninger betyder ikke, at der er frit lejde på alle kredsens øvrige veje. Dér vil vi også være med målinger og kontrol.

For yderligere oplysninger kontakt chef for færdselsafdelingen Erik Mather på telefon 41328488.

#ATK #Politi

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle