Landsindsamling tangerer sidste års rekordår


Diabetesforeningens landsindsamling har indbragt knap fire millioner kroner til børn og unge med diabetes, og tangerer dermed sidste års rekordår.

I søndags d. 11. juni strømmede omkring 4000 frivillige indsamlere ud over hele Danmark for at samle ind til fordel for børn og unge med diabetes. Nu er optællingen næsten færdig, og alt tyder på at sidste års rekord på cirka 3,75 millioner kroner bliver tangeret.

I Næstved kommune blev der samlet 40.253,36 kr. ind, oplyser Diabetesforeningen Næstved Lokalforening, og det beløb kommer tæt på sidste års resultat hvor der blev indsamlet 40.852,00 kr. Der ud over donerede mange bidragsydere et stadig ukendt beløb via mobilpay som skal lægges oven i resultatet.

- Vi skylder en stor tak til alle de frivillige, der har samlet ind i søndags, og til de mange danskere, der endnu engang har vist stor sympati for diabetessagen. Diabetesforeningen har ikke bare fået penge til at hjælpe børn og unge med diabetes, men som vi hører fra indsamlerne, også haft mange positive oplevelser med at snakke med folk om diabetes og give anledning til refleksion, siger Diabetesforeningens adm. direktør Henrik Nedergaard, der selv samlede ind i Rønne på Bornholm.

Penge til børn og unge med diabetes

Landsindsamlingens overskud er med til at sikre, at Diabetes­foreningen kan afholde børne- og familiekurser, hvor familierne kan lære mere om, hvordan man lever med diabetes og møde andre familier med lignende udfordringer – samt til rådgivning, oplysning og støtte til forskning.

Var du ikke hjemme i søndags, kan du stadig nå at give et bidrag på for eksempel Mobilepay på 1122, eller sende en sms til 1231 med teksten: SBD50, SBD100 eller SBD150 for at donere enten 50 kr., 100 kr. eller 150 kr. – donationen tillægges almindelig SMS-takst.

For yderligere oplysninger kontakt: Ulrik Bjørn på tlf. 4191 8821, der er leder af Diabetesforeningens landsindsamling.

#Landsindsamling #Næstved

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle