Genbrugskunst i YderZonen


Skal man en tur på genbrugspladsen med haveaffald, eller en tur i AffaldPlus genbrugsbutikken på Ydernæs i Næstved, så vil man møde et lidt specielt kunstværk på den farverige Plusbygning kaldet YderZonen.

YderZonen er et unikt og eventyrligt formidlingscenter, hvor børn og unge med sin skoleklasse kan komme på besøg, lærer om bæredygtighed og få en grundlæggende forståelse for hvordan innovation og udvikling er nøglen til varig og bæredygtig udnyttelse af jordens ressourcer. Kunstværket har 3 funktioner, det er et mødested, en læringsstation og en facade.

Værket er resultatet af et samarbejde mellem kunstnere, håndværkere og medarbejdere på YderZonen. Der er en plan for bygningsværket, men der kan ikke fremvises en tegning af det færdige byggeri. Den findes nemlig ikke, der findes kun skitser der kan bevæge sig i flere retninger. Når der arbejdes med genbrugstræ må man hele tiden lade sig tilpasse og inspirere af det materiale der kommer ind i løbet af processen, derfor bliver værket hele tiden justeret og udviklet. Det eneste der ikke er genbrug er værkets bærende konstruktion, som er bygget i nye materialer.

Centret er etableret i samarbejde med NK Forsyning og modtager støtte fra Region Sjælland. Det er for det meste besøgende fra AffaldPlus' ejer-kommuner Faxe. Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø og Vordingborg der besøger YderZonen på Elektrovej 2, i Næstved.

#AffaldPlus #Ydernæs #Næstved

0 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com