top of page

Engle i Amerika til Næstved


Talentskolen har fået rettighederne til at sætte det prisbelønnede teaterstykke 'Engle i Amerika' op på Gamle Ridehus.

'Da jeg fik svar fra New York i juli om, at vi havde fået lov til at sætte stykket op, var jeg ved at falde bagover', siger Talentskolens afdelingsleder for Scenekunst, Kristian Studsgaard, som også er instruktør på stykket.

'Engle i Amerika' som har vundet to Tony Awards samt Pulitzerprisen for bedste drama, foregår i New York i 80'erne og følger en række menneskeskæbner, hvis liv på sælsom vis bliver berørt af hinanden. Det er en både morsom, intelligent, rørende, poetisk og voldsom forestilling om liv og død, politik og religion, magt og korruption, kærlighed og venskab.

Stykket, skrevet af den amerikanske forfatter Tony Kushner for 25 år siden, går i øjeblikket sin sejrsgang på The National Theatre i London, hvor det fra juni frem til september har været fuldstændigt udsolgt og fået spektakulære anmeldelser. Et scoop Det er Talentskolens skuespilelever, der som en del af deres undervisningsforløb nu skal binde an med 'et af århundredets største stykker' ifølge The New York Observer.

'Jeg havde håbet, men turde ikke rigtigt tro på, at det ville ske, da jeg vidste hvor populær London-versionen er i øjeblikket, og at der derfor var sat restriktioner på at søge rettighederne til stykket hos agenturet i New York. Men vi fik dem sgu' og det her bliver simpelthen det største jeg nogensinde har været med til,' slutter Kristian Studsgaard.

Jubel på skuespillinjen Tredjeårselev Ricki Hall er helt oppe at køre over nyheden:

'Jeg er helt på røven over, at Engle i Amerika, som er et af de mest betydningsfulde værker i teaterhistorien, bliver mit afgangsstykke på Talentskolen. Det er første gang, at jeg på Talentskolen skal stifte bekendtskab med et helt klassisk teaterstykke, og jeg glæder mig helt vildt til at skulle levere MIT aftryk på en historie, som så mange store skuespillere tidligere har givet deres stemme til!'

Tredjeårselev Rikke Hugger fortsætter: 'For mig er det en kæmpe chance for at vise, hvad jeg brænder for inden jeg skal videre fra Talentskolen. Mit hjerte sidder helt oppe i halsen af spænding, og det vil det nok gøre indtil den allersidste replik i sidste forestilling.'

Engle i Amerika - ude i verden Stykket har tidligere været sat op på Det Kongelige Teater og på Betty Nansen i København, og Christoffer Berdal som var instruktør på forestillingen på Betty Nansen i 2013, fungerer også som konsulent på Talentskolens produktion af stykket.

I 2003 blev 'Engle i Amerika' filmatiseret i en TV-udgave som vandt en Emmy for bedste mini-serie, med bl. a. andre Al Pacino og Meryl Streep i hovedrollerne. Man kan se mini-serien på HBO Nordic, hvis man vil varme op til forestillingen.

Fakta: Forestillingen varer ca. 3 t og 55 min. inklusiv 2 x 20 min. pause og har premiere torsdag d. 17. maj 2018 kl. 19.00 i Gamle Ridehus, Grønnegade Kaserne Kulturcenter.

Billetter kan købes på www.gkkultur.billetten.dk

#GrønnegadeKaserneKulturcenter #Næstved

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page