15 brandmænd på Sicilien mistænkt for brandstiftelse


På en brandstation i Perlamo på Sicilien er 15 brandmænd blevet anholdt af italiensk politi, man har dem mistænkt for, at have påsat flere brande på øen, for at tjene flere penge.

Den italienske ø har i længere tid været plaget af et stort antal brande, som kunne være påsat. Tidligere mistænkte de sicilianske myndigheder, både mafiaen og utilfredse ejendomsspekulanter for at stå bag flere af brandene. Fremgangsmåden skulle være, at vikle klude med brandbar væske om kattes haler, og sætte ild til. Nu har en gennemgang i statistikkerne over brande flyttet mistanken til, at det måske er inden for brandvæsnets egne rækker der var noget galt, myndighederne undrede sig nemlig over, at det ene hold brandmænd havde haft hele 120 udrykninger, hvor andre hold ikke oversteg 40 i samme periode.

De påsatte brande skulle være anmeldt enten ved at bruge deres egne telefoner, eller ved at bede familie og venner sørge for alarmeringen. Det øgede antal brande skulle give brandmændene en højere indtjening, da der i deres kontrakt stod, at de skulle have 10 euro mere i timen for at rykke ud til ildebrande.

En af brandmændene skulle oven i købet have indrømmet, at han havde planer om at sprænge brandbiler i luften, for at score pengene til reparationerne. Politiet er også ved at undersøge om brandmændene skulle stå bag et stort antal forfalskede nødopkald, som de også rykkede ud til.

#Pyromanbrand

0 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com