En fiberredning på Enø


Danmarks hurtigste TV og bredbånd bliver nu en realitet på Enø. Det blev vedtaget og meddelt på et opslag fra Fibia fredag eftermiddag.

Efter en noget træg start på tilmeldingerne, så det ud til at de noget langsommelige og gumpetunge brevduer desværre skulle fortsætte deres virke på øen. Den 23. august var der nemlig kun 160 tilmeldte ud af 229. Kun 8 dage inden tilmeldingsfristens udløb d. 31.august manglende der omkring 70, og den 29. august manglede der stadig 21 tilmeldinger. Med kun 2 dage tilbage blev der åbenbart foretaget en fiberredning som resulterede i at Fibia godkendte hele projektet.

Fibia vil nu gå i gang med etableringen i området. Alle forhåndstilmeldte vil i nær fremtid modtage en ordrebekræftelse og sideløbbende vil hele forløbet blive planlagt. Om planen med det lovede fibernet senest til foråret 2018 holder, vil tiden vise. Men uanset så vil brevduerne på Enø i nær fremtid blive sendt på pension, og en epoke med i weekenderne til tider ingen, eller meget langsomt internet, (8/0,68 Mbit/s) er dermed slut.

Fibia skal i første omgang have en tidsplan fra entreprenøren, som skal føre et hovedkabel rundt på øen, når det er sket vil en tekniker fra Fibia aflægge hver enkelt hustand et besøg, her aftales det med ejeren, hvor på grunden de vil have kablet, som skydes ind i 50 cm dybde skal placeres, samtidig kan man lave aftaler om hvad man evt. har af ønsker til TV og internet, er man først tilsluttet kan man altid op- eller nedgradere med nye TV-programmer, men selve aftalen kan først opsiges helt efter 6 måneder.

Man kan stadig læse om ordningen og evt. tilmelde sig, ved at gå ind på hjemmesiden www.fibia.dk/enø.

#Enø

42 visninger0 kommentarer

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com