top of page

En fiberredning på Enø


Danmarks hurtigste TV og bredbånd bliver nu en realitet på Enø. Det blev vedtaget og meddelt på et opslag fra Fibia fredag eftermiddag.

Efter en noget træg start på tilmeldingerne, så det ud til at de noget langsommelige og gumpetunge brevduer desværre skulle fortsætte deres virke på øen. Den 23. august var der nemlig kun 160 tilmeldte ud af 229. Kun 8 dage inden tilmeldingsfristens udløb d. 31.august manglende der omkring 70, og den 29. august manglede der stadig 21 tilmeldinger. Med kun 2 dage tilbage blev der åbenbart foretaget en fiberredning som resulterede i at Fibia godkendte hele projektet.

Fibia vil nu gå i gang med etableringen i området. Alle forhåndstilmeldte vil i nær fremtid modtage en ordrebekræftelse og sideløbbende vil hele forløbet blive planlagt. Om planen med det lovede fibernet senest til foråret 2018 holder, vil tiden vise. Men uanset så vil brevduerne på Enø i nær fremtid blive sendt på pension, og en epoke med i weekenderne til tider ingen, eller meget langsomt internet, (8/0,68 Mbit/s) er dermed slut.

Fibia skal i første omgang have en tidsplan fra entreprenøren, som skal føre et hovedkabel rundt på øen, når det er sket vil en tekniker fra Fibia aflægge hver enkelt hustand et besøg, her aftales det med ejeren, hvor på grunden de vil have kablet, som skydes ind i 50 cm dybde skal placeres, samtidig kan man lave aftaler om hvad man evt. har af ønsker til TV og internet, er man først tilsluttet kan man altid op- eller nedgradere med nye TV-programmer, men selve aftalen kan først opsiges helt efter 6 måneder.

Man kan stadig læse om ordningen og evt. tilmelde sig, ved at gå ind på hjemmesiden www.fibia.dk/enø.

#Enø

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page