Når syden er blå


Den prisvindende HP Lange er en af dansk bluesmusiks frontmænd. Især når det gælder de mest oprindelige toner fra syden. Publikum i Næstved kan glæde sig til en fest den 1. marts.

I mere end 30 år har HP Lange været på landevejen som bluesmusiker, og han er en veteran på musikscenen i Danmark. Repertoiret på plader og på scenen er et mix af sange, han selv har skrevet, og gamle sange der er samlet op hen ad vejen og gjort til hans egne.

Bandet på cd'en såvel som live er den sædvanlige trio bestående af HP Lange på guitar og vocal, Dave Stevens på bas og JK Dam på trommer. Desuden er banjospilleren Niels Bonefass trådt ind i billedet og bringer en tone af mountain music ind i den traditionelle bluesmusik.

HP Lange har to gange i karrieren vundet The Danish Music Award for bedste blues/roots udgivelse. Flere af hans plader er blevet nomineret for bla. bedste folk-instrumentalist og folk sangskriver, og i 2011 blev HP Lange kåret som Årets bluesnavn.

På scenen leverer bandet et energisk mix af delta blues, gospel og folk. Repertoireret er en blanding af egne sange og sange, blandt andet samlet op da HP Lange boede i Louisiana og rejste rundt i Mississippi. Desuden er der kommet et strejf af cajun og old time i musikken, især efter Niels Bonefass er med. HP Lange kan også finde på at spille banjo, til de medrivende koncerter.

Vil du opleve den ægte stemning af syden, når den er allermest blå?

Så find din billet eller EN til 10-billet på www.gkkultur.dk, fra billetkontoret eller ved at reservere billet på tlf. 5588 3950.

Koncerten i Ny Ridehus på Grønnegades Kaserne Kulturcenter den 1. marts er en i øvrigt en del af partoutbilletten EN til 10, som ud over denne koncert byder på mange andre store musikoplevelser.

Bandet:

H.P. Lange: Vocal, guitar Dave Stevens: Kontrabas Jens Kristian Dam: Trommer Niels Bonefass: Banjo, fiddle

#GrønnegadeKaserneKulturcenter #NyRidehus #Næstved

7 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com