top of page

Ny halmbrand i Fodby ved Næstved


Film og billedeserie: For anden gang på godt fjorten dage måtte vagtholdet på brandstationen i Næstved rykke ud til en brand i en større mængde halmballer.

Men denne gang kunne branden hurtigt have udviklet sig til en større bygningsbrand, da halmballerne lå op ad en stor lade på Kirkebjergvej i Fodby. Branden er også denne gang opstået på mystisk vis. Da der ingen antændelseskilder fandtes i nærheden, er man af den overbevisning, at også denne brand må være opstået på grund af drengestreger, eller en gal mands værk.

Da brandfolkene fra Midt- og Sydsjællands Brand & Redning kom frem til stedet, var de mange halmballer allerede overtændt, så derfor koncentrerede stationsleder Jan Pagter Simonsen i første omgang hele indsatsen på, at redde den ladebygning som lå kun få meter fra den brændende halm, nedkølingen foregik ved hele tiden at overdænge stålpladerne og tagkonstruktionen med store mængder vand både ude- og indefra.

Da nedkøling og slukning krævede en masse vand blev Beredskabsstyrelsen fra Næstved anmodet om at stille med deres store tankvogn, som andre tankvogne så ved at køre i pendulfart sørgede for hele tiden var fyldt op.

Slukningen vil stå på i mange timer, da halmen skal spredes, for at man kan få ild og gløder slukket helt.

#Halmbrand #Fodby

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Efter drabet på den 37-årige gravide kvinde i Holbæk blev barnet reddet og bragt til behandling på sygehuset. Barnet er nu afgået ved døden under indlæggelsen på Rigshospitalet. Den dræbte kvinde va

bottom of page