top of page

Gerningsmand til en serie voldsomme hændelser - herunder skudepisode - anholdt


Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har siden klokken 10.19 lørdag formiddag eftersøgt en mand, der af flere omgange i tidsrummet fra 10.19 til 12.31 har affyret skud og truet med våben, begået hjemmerøveri samt stjålet flere forskellige biler. Manden blev anholdt på Amager klokken 20.52 lørdag aften.

- Det er en meget alvorlig sag, og det er med stor tilfredshed, at manden nu er pågrebet. Han har flere gange i løbet af dagen truet borgere, og det kunne være endt endnu værre, end det gjorde. Manden blev standset og anholdt uden problemer, og der har hele dagen været et stort antal betjente i gang, og takket været et veludført politiarbejde, har det til aften ført til anholdelsen af manden, siger politiinspektør Kim Kliver.

Læs også: Massivt beredskab i Vejlø efter skud - én person eftersøges stadig

Det hele begyndte lørdag formiddag klokken 10.19, hvor politiet fik en anmeldelse om uro på Svenstrupvej i Vejlø, der ligger tæt på Næstved. Uroen viste sig at være en mand, der skød og ramte en anden mand i benet, ligesom der tillige blev skudt mod et hus på Vejløvej. En patrulje på Svenstrupvej blev truet med våben af gerningsmanden og skød derefter mod personen. Han løb fra stedet og truede senere en bilist til at stige ud af bilen og overlade den til gerningsmanden, som derefter kørte væk.

Klokken 11.10 truede manden sig til en anden bil - denne gang på Sneserevej knap 10 kilometer sydøst for Næstved. Han brød ind i et hus ved at knuse en rude og tvinge beboerne til at udlevere en nøgle til deres bil. Inden han nåede at køre fra stedet ville to andre biler spærre for manden, men først steg han ud og slog en økse ned i motorhjelmen på den ene, og da personerne i den anden bil flygtede, fordi manden sigtede mod dem med et skydevåben, stjal manden i stedet deres bil og kørte væk.

Knap 20 minutter senere – klokken 11.29 – var manden nået til Faxe, hvor han forsøgte at stjæle endnu en bil ved at true med et baseballbat, men han fik ikke bilnøglerne og forsvandt fra stedet. Klokken 11.58 dukkede manden op på en anden adresse i Faxe, hvor han i en bolig truede med en pistol og fik udleveret endnu et sæt bilnøgler. På vej væk fra adressen truede han med pistolen mod en kvinde.

I samme minuttal – 11.58 – får politiet endnu en anmeldelse. Denne gang er det i Haslev, manden har truet en bilist på livet og knust en rude med pistolen. Han truer med at skyde bilisten og får udleveret nøglerne til endnu en bil.

Klokken 12.19 stjæler manden endnu en bil. Denne gang er det på Ty Hastrupvej en smule nordøst for Haslev, hvor han truer med koben og baseballbat og får nøglerne til endnu en bil. Han ødelægger samtidig ejerens telefon.

12 minutter senere – klokken 12.31 – er gerningsmanden lidt længere nordpå – på Ulstrup Bygade – hvor han stjæler bil nummer syv. Det er dén Kia Rio, som politiet efterfølgende efterlyste med registreringsnummer.

- Siden 12.31 har vi ikke modtaget flere anmeldelser om trusler, overfald, indbrud eller biltyverier, og i stedet har vi brugt tiden på at lede efter manden både via de tips, vi har fået, og ved godt gammeldags efterforskningsarbejde, og det førte altså til, at Københavns Politi kunne pågribe manden klokken 20.52 på Amager, forklarer politiinspektør Kim Kliver, der fortsætter:

- Mandens motiver er endnu ukendte, men nu skal han afhøres grundigt, og så vil det forhåbentlig vise sig, hvad der har været årsagen til disse voldsomme hændelser.

Den anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af søndag.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har ikke yderligere kommentarer til sagen indtil videre og eventuelle pressehenvendelser bedes rettet til pressetelefon 41328718.

#Vejlø #Politi #Eftersøgning

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Efter drabet på den 37-årige gravide kvinde i Holbæk blev barnet reddet og bragt til behandling på sygehuset. Barnet er nu afgået ved døden under indlæggelsen på Rigshospitalet. Den dræbte kvinde va

bottom of page