top of page

Skærpet grænsekontrol træder i kraft i Københavns Lufthavn


Lørdag den 7. oktober træder der en skærpet grænsekontrol i kraft i Københavns Lufthavn. Alle, der rejser ind og ud af Schengen-området, skal nu have scannet deres pas. Derfor kan det tage længere tid end normalt at komme igennem paskontrollen i lufthavnen. Danmark har tilsluttet sig nye EU-regler om skærpet grænsekontrol af alle personer, der rejser ind og ud af Schengen-området. Den skærpede kontrol betyder i praksis, at alle, som rejser ind i eller ud af Schengen-området nu bliver kontrolleret i politiets databaser og relevante EU-databaser. "Den skærpede grænsekontrol er et vigtigt værktøj for politiet, der skal være med til blandt andet at forebygge organiseret, grænseoverskridende kriminalitet. Fremover bliver alle, der krydser en ydre Schengen-grænse kontrolleret i politiets registre," siger Per Fiig, som er centerchef for Nationalt Udlændingecenter, Rigspolitiet. "Den øgede grænsekontrol giver os generelt et mere fintmasket net. Den gør det muligt at holde endnu bedre styr på, hvem der rejser ind og ud af Schengen," siger Per Fiig. Frem mod d. 7. oktober 2017 arbejder politiet på højtryk med at gøre klar til den øgede kontrol og har blandt andre tiltag indsat ekstra ressourcer til indsatsen i Københavns Lufthavn. Politiet samarbejder desuden med lufthavnen om at gøre klar til den skærpede kontrol. "Vi gør alt, hvad vi kan, for at sikre den bedst mulige rejse for vores passagerer, og vi har et tæt samarbejde med politiet om at blive klar til den skærpede kontrol. Vi har etableret ekstra pasbokse og ansat yderligere servicepersonale til at hjælpe de rejsende, men der er risiko for, at den skærpede kontrol vil medføre køer i perioder. Vi gør, hvad vi kan, for at hjælpe vores passagerer igennem så godt, som muligt," siger Henrik Peter Jørgensen, der er kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn. Han opfordrer de rejsende til at forberede sig hjemmefra: "Hvis man skal ud og rejse, er det en god idé at finde ud af, om man skal krydse Schengen-grænsen eller ej. Skal man over Schengen-grænsen, er det en god idé at komme i god tid til lufthavnen og have passet klar inden, man kommer frem til paskontrollen," siger Henrik Peter Jørgensen.

#Rigspolitiet #KøbenhavnsLufthavn #Paskontrol

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Efter drabet på den 37-årige gravide kvinde i Holbæk blev barnet reddet og bragt til behandling på sygehuset. Barnet er nu afgået ved døden under indlæggelsen på Rigshospitalet. Den dræbte kvinde va

bottom of page