Et frisk pust til debatten i teaterform


I anledning af det forestående Kommunalvalg rykker Grønnegade Kaserne Kulturcenter ud af huset med en teaterforestilling i uvante rammer - blot dagen før kommunalvalgsaftenen. D. 20. november opfører det opsøgende og nytænkende teater, Teatergrad nemlig deres forestilling "Demokrati" i Byrådssalen på Næstved Rådhus.

Med en vision om at sprænge teaterinstitutionens lukkede rammer, indtager Teatergrad byen som sin scene og opsøger deres publikum hvor de er. Danmark bugner nemlig ifølge dem med smukke og spændende byrum, og Næstved Kommune er absolut ingen undtagelse.

Byrådssalen på Rådhuset virker da også, i forbindelse med teatrets nyeste forestilling, "Demokrati", som den perfekte ramme til at udforske folkestyrets reelle tilstand i dagens Danmark - under et døgn før det skal stå sin prøve endnu engang.

I rollen som byrådsmedlemmer for en aften bliver publikum en aktiv del af forestillingen, mens fire skuespillere indtager rollen som leder af hver deres parti og den lokale journalist fra DR P4, Morten Dam-Sørensen portrætterer den fjerde statsmagt, medierne.

Verdens bedste demokrati - eller hvad?

"Intet land i verden er mere demokratisk end Danmark". Således blev det konkluderet i 2011 i en stor undersøgelse, men i "Demokrati" sættes der store spørgsmål ved dette og teaterleder Christine Worre Kann udtaler blandt andet følgende:

"Det er en farlig udvikling vi er i gang med, hvor jeg ser, vi tager demokratiet for givet og samtidig ofte bruger det som en sovepude, at det er repræsentativt. Tænk på, at den almindelige og lige stemmeret

blev indført i 1915. Det er kun 100 år siden. Tænk på kvinderne i Matador. De var ikke født med stemmeret! Værner vi ikke om demokratiet og plejer det på anden vis end ved et kryds på stemmesedlen, risikerer vi, at det smuldrer."

Valget om at sætte fokus på den demokratiske tilstand op til et Kommunalvalg er bestemt heller ikke tilfældigt ifølge Teatergrad. Christine Worre Kann beskriver nemlig, at på trods af en lavere stemmeprocent ved Kommunalvalget, er det faktisk her politikken har mest direkte indflydelse på lokalsamfundet. Hun håber derfor, at forestillingen kan give en indsprøjtning til lokalområdernes demokratiske samtale.

Så hop op af sofaen og udnyt dit demokratiske privilegium på den sjovest tænkelige måde sammen Teatergrads talentfulde skuespillere og det lokale indspark Morten Dam-Sørensen - du vil ikke fortryde det!

Find din billet til forestillingen på www.gkkultur.dk eller fra billetsalget på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Billetter kan også reserveres på billettelefon 5588 3950.

#GrønnegadeKaserneKulturcenter #ByrådssalenNæstved

3 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com