top of page

Bandidos’ klubhus i Næstved lukkes


I forbindelse med en samlet sjællandsk politiindsats mod rockerrelaterede skyderier, hvor alle Bandidos og Satudarahs klubhuse på Sjælland lukkes, lukker Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Bandidos’ klubhus i Næstved, opretholder lukningen af Satudarahs klubhus i Maribo og forlænger samtidig visitationszonerne i hhv. Maribo, Sakskøbing og Nykøbing F.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har netop udstedt forbud mod enhver adgang til adressen Ringstedgade 229A i Næstved som et led i en fælles sjællandsk politiindsats i håndteringen af den verserende rockerkonflikt. Forbuddet gælder fra i dag klokken 12 og 14 dage frem.

Baggrunden for lukningen af bandeklubhuset i Ringstedgade i Næstved er en igangværende konflikt på hele Sjælland og Lolland-Falster mellem de rivaliserende bandegrupperinger Bandidos og Satudarah.

- Vi vurderer, at der er en betydelig risiko for at også klubhuset i Ringstedgade kan blive udsat for angreb, og da klubhuset er placeret i et tæt bebygget område, kan vi af sikkerhedsmæssige årsager ikke acceptere en lokalitet, der kan tiltrække yderligere skyderier, siger Kim Kliver.

Mht. Satudarahs klubhus i Vestergade 36 i Maribo har dette været lukket siden 6. oktober, og lukningen er forlænget med yderligere 14 dage.

Beslutningen om forbuddet er taget i medfør af lov om forbud mod ophold på bestemte ejendomme (”Rockerloven”).

Om den lokale bandekonflikt.

Der har i den seneste periode været en del banderelateret uro flere steder i politikredsen med fx skudepisoder, forsætlige påkørsler, slagsmål, knivstikkeri mv., som skaber stor utryghed blandt borgerne.

- Vi har fx for nylig haft et drabsforsøg i form af forsætlig påkørsel i Sakskøbing den 25. oktober, et skud mod et hus i Nørre-Alslev den 31. oktober, og senest har vi i nat anholdt og sigtet to medlemmer af Mongols med skarpladt våben. Så der er ingen tvivl om, at konflikterne i bandemiljøet er eskaleret i den seneste tid. Det er vores opfattelse, at det lokalt i politikredsen drejer sig om to forskellige konflikter med Satudarah og Bandidos på den ene side og Satudarah og Mongols på den anden, siger Kim Kliver.

Forlængelse af visitationszoner

Udover lukningen af klubhuset i Ringstedgade i Næstved og den fortsatte lukning af klubhuset i Maribo - forlænges visitationszonerne i Maribo, Sakskøbing og Nykøbing for at forebygge eventuelle farlige situationer. Visitationszonen gælder begge steder fra fredag den 3. november til fredag den 17. november.

- Vi opretholder visitationszonerne for at sikre den fortsatte tryghed blandt borgerne, da vi kan se, at zonerne har haft en positiv effekt. Dels er vi meget synligt til stede, og dels har vi mulighed for i langt højere grad at holde eventuelle uromagere i kort snor, siger politiinspektør Kim Kliver.

Visitationszonerne omfatter disse områder:

For den almindelige borger vil indførelse af visitationszone ikke have stor betydning. Inden for en visitationszone har politiet dog lov til at visitere folk uden på forhånd at have foretaget en sigtelse og uden at have en egentlig begrundet mistanke om, at den pågældende er i besiddelse af våben.

For yderligere spørgsmål henvises pressen til politiinspektør Kim Kliver på 25248222.

#Rockerbandekonflikt #Politi

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Efter drabet på den 37-årige gravide kvinde i Holbæk blev barnet reddet og bragt til behandling på sygehuset. Barnet er nu afgået ved døden under indlæggelsen på Rigshospitalet. Den dræbte kvinde va

bottom of page