top of page

Fælleshave på Rønnebæksholm del af en landsdækkende succes


4H Fælleshaven på Rønnebæksholm ved Næstved får stor anerkendelse for sine smukke rammer og tætte sammenhold blandt familierne.

I 4H Fælleshaven på Rønnebæksholm har hvert barn sin egen have, som passes og plejes til den store guldmedalje. Og selvom haven lige nu er lukket ned for vinteren, er der alligevel grund til at glædes.

Haven på Rønnebæksholm er nemlig en del af det landsdækkende projekt 4H Fælleshaver, og her viser en evaluering af projektets første tre år, at der er blevet etableret i alt 33 haver, og at haverne har stor værdi for brugere og frivillige.

Haven på Rønnebæksholm fremhæves for sine omgivelser og gode sammenhold.

”Det er virkelig fedt, at vi er blevet budt indenfor på den smukke Rønnebæksholm Herregård. Og familierne har i den grad formået at gribe chancen og lave en have, hvor børnene udvikles og har det hamrende sjovt sammen med andre børn og deres egne familier,” siger projektleder fra 4H Jytte Brokholm.

Grøntsager til madpakken Børnene dyrker blandt andet salat, gulerødder og ærter til madpakkerne, og de er rigtig stolte, når de kan fortælle, at det har de selv høstet i deres egen have.

”Børnene får virkelig brugt deres nysgerrighed og kreativitet, når de skal plante, så og passe haverne, og de lærer at tage ansvar. Og det er jo næsten som trylleri for børnene, når en lille ært bliver til en hel ærteplante, eller en enkelt kartoffel bliver til en posefuld,” siger Jytte Brokholm.

Den positive evaluering af 4H Fælleshaver bliver fejret på 4H Havekonference onsdag den 8. november i Nordea-fondens lokaler i København, hvor frivillige og samarbejdspartnere i projektet mødes for at gøre status og få gode ideer til udvikling af haverne. Det landsdækkende projekt er indtil videre finansieret frem til slutningen af 2018.

For yderligere info:

Jytte Brokholm, projektleder, jfb@seges.dk, 87 40 87 54 Mikkel Homann Carøe, kommunikationskonsulent i 4H, mhca@seges.dk, 29 11 84 77

Læs mere om 4H Fælleshaver på 4h.dk/faelleshaver

#Rønnebæksholm

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page