Jul i Grønnegade - oplevelser for alle


Den 8.-10. december byder Grønnegades Kaserne Kulturcenter indenfor til Næstveds hyggeligste juleweekend, med alt hvad hjertet kan begære. Så om du er på jagt efter årets julegaver, familiens juletræ eller bare nogle lækre julesnacks og en god oplevelse, kan du finde det hele til "Jul i Grønnegade" på Sydsjællands største kulturcenter.

Årets juleweekend i Næstved bliver skudt i gang fredag d. 8. december, hvor hele kulturcentret bliver omdannet til et sandt julemekka. Der vil hele weekenden være proppet med oplevelser for store som små juleelskere, alt sammen gratis for alle.

I Gl. Ridehus vil der være proppet med lækre godter, kvalitetshåndværk og andre spændende ting, når den historiske bygning traditionen tro danner rammen for årets julemarked med over 20 forskellige, indbydende stande.

Den ultimative julestue for din indre nørd

Anderledes, men mindst ligeså spændende og hyggeligt bliver det oppe i Musikstalden, hvor alle de passionerede hobbymennesker er samlet for at nørde med det de allerbedst kan lide. Således flytter Danmarks måske mest entusiastiske modeltogsforening, SOVNK ind for en stund, så alle kan få glæde af deres imponerende modelbaner.

Udover modeltoge kommer der ligeledes en stor legoudstilling med entusiaster fra Byggepladen.dk, Game Night stiller op til brætspilshygge og Børnekulturhuset arrangerer en kreativ workshop, hvor alle børn kan tage deres forældre ved hånden og klippe-klistre på livet løs i alverdens afskygninger. Som yderligere trækplaster vil selveste Julemanden med sin kane også være at finde i Musikstalden på udvalgte tidspunkter.

Julen rykker ud i den friske luft

Julestemningen på Grønnegade er langt fra begrænset til julemarkedet og julestuen. Den breder sig nemlig ud på Lave Ridebane, hvor der blandt andet vil være mulighed for at få stillet den lille sult og få noget at varme sig på med servering af street food, glögg, æbleskiver og kaffe.

Der vil ligeledes være mulighed for at finde årets juletræ her, hvor juletræssælgeren viser sine fineste grantræer frem. Herfra vil der samtidig være mulighed for børn til at prøve en sjov tur på hesteryg med ponytræk.

Det er dog langt fra det eneste der sker under den flotte decemberhimmel. Som i et throwback til en forsvunden tid, bliver hestevognen igen brugt som transportmiddel for en enkelt weekend og den karakteristiske lyd af hove på kasernens toppede brosten vil uden tvivl bringe de fleste i julestemning, mens de bliver transporteret rundt i Næstveds smukke, oppyntede bymidte.

Som så mange gange før vil det trofaste tog, Bumleekspressen selvfølgelig også tøffe rundt i byen hele weekenden og samle glade julefolk op på sin vej.

Ingen jul uden julemusik og om lørdagen mellem 14.30 og 15.15 vil vokalgruppen RUM derfor komme og synge et potpourri af sange fra alle de bedste julekalendere gennem tiden.

Om søndagen løber Euro Outlets julemandsløb til fordel for Svovlstikkerne ad stablen i Næstved og de juleklædte deltagere lægger også vejen forbi Jul i Grønnegade på deres rute. Der er dermed garanti for et festligt syn når flere hundrede julemandsklædte løbere kigger forbi.

Til sidst skal det nævnes, at der også vil være en nissejagt, hvor børn og barnlige sjæle kan gå på jagt efter Brødrene Nis, der har gemt sig rundt omkring på kulturcentret.

Se det fulde program og få de nyeste opdateringer på gkkultur.dk og på facebook under "Grønnegades Kaserne Kulturcenter".

Åbningstider for Julemarked i Gl. Ridehus:

Fredag den 8. december Kl. 14-18

...

Lørdag den 9. december Kl. 10-16

...

Søndag den 10. december Kl. 10-16

Program for Julestue i Musikstalden:

Game Night brætspilshygge: fredag kl. 14-18 og søndag kl. 10-13

...

LEGO-udstilling fra Byggepladen.dk: Lørdag kl. 10-16 og søndag kl. 10-16

...

Modeltoge fra SOVNK: Fredag kl. 14-18, lørdag kl. 10-16 og søndag kl. 10-16

...

Kreativ workshop: Fredag kl. 14-18 og søndag kl. 10-13

...

Julemanden i sin kane: Fredag kl. 14-15 og kl. 16-17, lørdag kl. 10-11 og 13-14 og søndag kl. 10-11 og 13-14.

#GrønnegadeKaserneKulturcenter #Musikstalden #GlRidehus

33 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle