Verdensmusik med nordiske rødder


Intim folk-pop med dybe poetiske strøg og store ambitioner. Det er hvad der er i vente, når forsamlingen af nordiske musikere samlet under navnet Northern Assembly besøger Sydsjællands største kulturcenter. Det sker den 10. februar 2018 i Ny Ridehus, hvor der er garanti for en fantastisk stemning.

Rytme og storytelling møder hinanden i en smuk forening, når de fire verdensborgere med Danmark som samlingspunkt, indtager en scene sammen. Musikken leder tankerne hen mod verdensstjerner som Simon & Garfunkel og Mumford & Sons, med den folk-poppede lyd og den karakteristiske mandolin i centrum.

Denne lyd bliver smukt akkompagneret af ikke blot én men to imponerende vokalpræstationer leveret af henholdsvis Dina Dánialsdóttir og Andreas Bevan. Blandingsforholdet i denne vokalsammensætning er med til at give gruppens musik en ny dimension, som gør at teksternes komplekse historier om fred, håb og nåde bliver kærligt omfavnet.

Ambitiøse skridt fremad

Northern Assembly blev oprindeligt stiftet imod alle odds, da gruppens medlemmer i høj grad lever op til prædikatet som verdensborgere med årelange ophold på så varierende steder som Afrika, England, Norge og Færøerne.

Det stod derfor langtfra i kortene, at de skulle samles under samme tag i Dinas stue i Aarhus i 2013. Sådan gik det dog alligevel og da de først begyndte at spille sprang der hurtigt musikalske gnister mellem dem og det stod klart at de skulle lave musik sammen.

Siden da har gruppen haft travlt og det er både blevet til en EP, flere videoer, utallige øvetimer og ikke mindst en masse koncerter. Især deres populære festivalskoncerter på henholdsvis Tønder Festival og Spot Festival har været med til at skabe et dedikeret, nationalt følge samt tiltrukket opmærksomhed fra det store udland. Fremtiden ser derfor yderst lys ud for Northern Assembly.

Koncerten er en del af EN til 10-koncerterne hvor indehaverne af en EN til 10-billet får adgang til 10 af sæsonens koncerter i Ny Ridehus. Northern Assembly bliver den syvende koncert i rækken.

Billetter til koncerten sælges via www.gkkultur.dk og fra billetsalget på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Billetter kan ligeledes reserveres på billettelefonen 5588 3950.

#NorthernAssembly #GrønnegadeKaserneKulturcenter #NyRidehus

0 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com