Livsglad jazzfortælling til ære for elsket forfatter


Med en forførende og humørsmittende blanding af jazzviser og verdensmusik hylder trioen med Christian Søgaard i spidsen, den kendte og lettere kontroversielle forfatter, Rune T. Kidde, som døde i 2013. Gennem deres koncerter fører de på festlig og musikalsk vis publikum igennem Rune T. Kiddes liv og finurlige tekster og den 25. januar 2018 kommer de forbi Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

Den 27. september 2017 ville forfatteren Rune T. Kidde være fyldt 60 år. Christian Søgaard arbejdede sammen med manden, som blandt andet er kendt for sine Ækle Æventyr-bøger, såsom for eksempel "Den Lilla Møghætte og Pulven", i over 25 år, og besluttede sig derfor for at markere hans runde fødselsdag ved at drage på landevejen i efteråret 2017 med en række tekster af Rune T. Kidde og Pernille Plaetner.

Disse tekster bliver smukt akkompagneret af Christian Søgaard og hans to talentfulde musikkompagnoner, som med deres jazzede verdenslyd kan smitte enhver med svimlende livsglæde.

Glad spillemand med stor læremester Trioens frontmand og primære musikskaber, Christian Søgaard har i mange år gjort sig bekendt på den danske musikscene med blandt andet 12 år i mesterlære, som en del af Povl Dissings trio og en længere periode som kapelmester for den grønlandske sanger og sangskriver, Rasmus Lyberth.

På et tidspunkt besluttede han sig dog for at ville stå på egne ben, hvorfor han dannede sin egen trio bestående af sig selv og to af landets mest talentfulde musikere, Morten Nordal og Jens Holgersen.

Tilsammen beskriver de sig selv som tre glade spillemænd og med ord fra manden med en af landets mest knudrede hjerner og nok det bedste fortællergen, sprudler det musikalske sammenkog for alvor.

Der er med andre ord lagt op til en unik og livsbekræftende oplevelse i Ny Ridehus.

Koncerten er en del af EN til 10-koncerterne hvor indehaverne af en EN til 10-billet får adgang til 10 af sæsonens koncerter i Ny Ridehus. Christian Søgaard Trio bliver den syvende koncert i rækken.

Billetter til koncerten sælges via www.gkkultur.dk og fra billetsalget på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Billetter kan ligeledes reserveres på billettelefonen tlf.: 5588 3950. Christian Søgaard (vokal, harmonika) Morten Nordal (guitar) Jens Holgersen (kontrabas)

#GrønnegadeKaserneKulturcenter #NyRidehus #Jazz

0 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com