Kunder snyder sig til bilvask hos WashWorld


Mindst et autoværksted, plus et ukendt antal faste kunder, har efter WashWorlds indtagelse af Næstved med 6 vaskehaller, åbenbart hurtigt fundet ud af, hvordan man med kun et' vaskeabonnement kan unddrage sig betaling, og stjæle sig til vask af flere biler med forskellige nummerplader - biler som ikke er registreret hos WashWorld.

En ung mekaniker fra et autoværksted i den nordlige bydel, holdt i køen til en af vaskehallerne hos WashWorld med en kundebil, han fortalte uden omsvøb, at de på værkstedet da havde flere aftaler, der var oprettet i private navne, da firmaer og erhvervsbiler ikke kan blive tilmeldt ordningen, kortene bliver så jævnligt brugt af firmaet, for at få vasket kundebiler uden betaling.

Når en medarbejder var færdig med at reparere-, eller man havde solgt en bil, og den trængte til en tur igennem vaskemaskinen, blev medarbejderen forsynet med en nedskrevet nummerplade og en kode. Fremme ved vaskehallen kunne den automatiske nummerpladelæser så ikke genkende nummerpladen på bilen, da nummeret jo ikke var registreret hos WashWorld. Det gyldige registrerede nummer han havde med, sammen med koden, skulle så bare indtastes i terminalen, den ukendte bil blev så uden problemer vasket på det registrerede nummer. For ikke at tyveriet skulle blive opdaget, blev bilerne der tilhørte de gyldige numre, med mellemrum kørt gennem vaskehallen, sådan at nummerpladescanneren ikke viste fejl hver gang nummeret blev anvendt.

Kunderne fik selvfølgelig ikke den stjålne bilvask gratis, for arbejdstiden på bilen, blev nemlig først afsluttet, når bilen var tilbage efter vaskeriet, og det kunne nemt koste bilejeren en halv timeløn, for at få en nyvasket bil, fortalte mekanikeren.

Det andet tyveri opdagede vi, da en dame henvendte sig, mens vi stod og ventede på at vores bilvask skulle slutte. Nummerpladescanneren ville nemlig heller ikke godkende nummeret på den sorte Audi hun var kørende i, så derfor skulle hun taste nummer og kode ind på terminalen. Ved en fejl havde hun fået tastet koden, der hvor nummerpladen skulle stå. Hun blev så hjulpet igennem indtastningen efter en seddel med nummer og kode, hun havde i hånden. Da vasken var afsluttet opdagede vi, at det nummer vi havde indtastet på terminalen, på ingen måde svarede overens med den nummerplade der sad på bilen, så også her havde man åbenbart bevidst snydt sig til en ren bil.

I hvor stort et omfang der bliver tyvvasket biler og hvor i strafferammen denne form for butikstyveri eller måske bedrageri ligger ved vi ikke, men i de omkring 20 minutter vi var på vaskepladsen i Næstved, var vi vidne til at mindst 2 biler fik fjernet snavset, uden at der blev betalt for ydelsen.

#Bedrageri #WashWorld #Næstved