Falske 500-kronesedler i omløb


Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i den seneste tid fået anmeldelse om flere tilfælde af falske pengesedler. Pengene er hver gang blevet brugt til betaling hos diverse dagligvareforretninger.

Der er tale om en 500-kroneseddel med løbenummer 879271C og litranummer A5122C. Samme løbe- og litranummer er anvendt i de tidligere sager med falske pengesedler inden for den seneste måned.

Politiet opfordrer derfor alle til at være ekstra opmærksomme i omgangen med større pengesedler og hellere kontrollere en ekstra gang, om sedlen er ægte eller falsk. Hvis man holder sedlen op mod lyset, vil man tydeligt kunne se både et vandmærke og en skjult tråd, såfremt pengesedlen er ægte. Desuden indeholder ægte sedler også et hologram, som reflekterer, når sedlen holdes op mod lyset.

Støder man på en falsk pengeseddel, eller ved man noget om, hvem der laver dem, bedes man straks kontakte politiet på 114.

#Forfalskning

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com