Politi vil stoppe uopmærksomme bilister


I januar 2018 har flere end 1.240 trafikanter fået en bøde for at bruge håndholdt mobil, mens de kørte i trafikken, viser nye tal fra Rigspolitiet. I uge 6 gennemfører politiet en landsdækkende kontrol af uopmærksomme bilister. Det sker som opbakning til den aktuelle kampagne "Kør bil, når du kører bil". En bilist kører ud af vejen slingrer fra side til side. Det viser sig, at føreren sidder og roder med sin mobil, mens han har foden på speederen og kører 80 km/t. Det syn møder politiet alt for ofte, når de laver færdselskontrol. Nye tal fra Rigspolitiet viser, at alene i januar måned har politikredsene delt 1.244 bøder ud til trafikanter (biler, varevogne, lastbiler, busser, scootere og cyklister), der brugte deres håndholdte mobil, mens de kørte i trafikken. "Mobiltelefoner, GPS, computere og papirer er nogle af de fysiske ting, trafikkanter lader sig distrahere af, når de færdes i trafikken, men dagdrømmeri, træthed og stress fjerner også fokus, og alle faktorer er hyppige årsager til manglende opmærksomhed i trafikken. Der er uopmærksomhed involveret i cirka hvert tredje trafikdrab på vejene i Danmark. Derfor er det vigtigt, at trafikkanterne har fokus på trafikken, når de færdes på vejene,"siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter. 354 har mistet livet I de seneste uger har en landsdækkende kampagne fra Rådet for Sikker Trafik, Forsikring & Pension samt landets kommuner mindet trafikanterne om, at når de sidder bag rattet, så skal de holde fokus på trafikken. Set over fem år har 354 mennesker mistet livet i trafikken i ulykker, hvor de selv eller andre har været uopmærksomme. Dertil kommer en masse tilskadekomne personer, som ikke er opgjort. Det er på den baggrund at den landsdækkende kampagne "Kør bil, når du kører bil" vil have flere til at koncentrere sig, når de kører ude i trafikken. Så langt kører du i blinde Hvis du kigger på din mobil i fire sekunder, så har du kørt så langt i blinde:

 • 50 km/t.: 56 meter.

 • 80 km/t: 89 meter.

 • 110 km/t: 122 meter.

Fakta:

 • I en tredjedel af alle trafikulykker er uopmærksomhed en afgørende faktor.

 • I gennemsnit foretager vi os distraherende ting i 30% af den tid, vi kører bil.

 • 70 % af dét, der distraherer os, foregår inde i bilen.

Gode råd:

 • Drop mobilen og sociale medier, når du kører bil.

 • Hold ind til siden, hvis du skal indstille din GPS eller ringe.

 • Hold ind til siden og få ro i bilen, hvis børnene er urolige og kræver din opmærksomhed.

 • Lad være med at lede efter ting, du taber. Kør ind til siden - eller vent til du kommer frem.

 • Kig på trafikken, også mens du taler med dine medpassagerer.

 • Få andre i bilen til fx at skrue låget af din vandflaske, taste på GPS, række dig solbriller osv.

På Sikker Trafiks hjemmeside kan du se videoer fra politiet, der har filmet uopmærksomme trafikanter. Find flere gode råd på Sikker Trafiks kampagneside: Kør bil, når du kører bil.

#Kampagne #Sikkertrafik #Politikontrol

0 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com