top of page

Vi holder øje med din sikkerhed i trafikken


Færdselssikkerhed er et højt prioriteret indsatsområde i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. I den forløbne uge har politikredsen deltaget i den landsdækkende kampagne mod uopmærksomhed i trafikken, hvor vores Færdselsafdeling sammen med det udekørende beredskab har gennemført en lang række kontroller på gader og stræder, på landeveje og på motorvejene.

Politiinspektør Tom Trude, der er leder af Beredskabet, siger: - Vi holder øje med din sikkerhed i trafikken. Det er klart dokumenteret, at fart og uopmærksomhed er faktorer, der har dramatisk indflydelse på færdselssikkerheden, og hvis man oven i købet kører for hurtigt samtidig med, at man f.eks. tjekker mobiltelefonen, har man en rigtig farlig cocktail. Vi har i den seneste uge gennemført 55 kontroller i hele politikredsen, og desværre ser vi fortsat alt for mange trafikanter, der ikke har opmærksomheden rettet mod det, det handler om: Kør bil, når du kører bil.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har identificeret de vejstrækninger, hvor der sker flest uheld. Vi har en flåde af målebiler fra den automatiske trafikkontrol (ATK), og selv om det ikke er specielt populært at få en hilsen fra det, nogen kalder ”den dyre fotograf med de dårlige billeder”, er vores hastigheds- og færdselskontroller altså med til at sænke gennemsnitshastigheden. Det er helt klart, at politiets tilstedeværelse i trafikken har en effekt.

Tom Trude fortæller supplerende, at 2018 er kommet meget skidt fra start. Indtil dato er der i 2018 desværre seks mennesker, der har mistet livet i trafikken i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds, og han håber, at vores forskellige kontroller medvirker til at holde antallet af trafikdræbte på et lavt niveau.

Vidste du, at:

 • I en tredjedel af alle trafikulykker er uopmærksomhed en afgørende faktor.

 • I gennemsnit foretager vi os distraherende ting i 30% af den tid, vi kører bil.

 • 70 % af dét, der distraherer os, foregår inde i bilen.

Gode råd:

 • Drop mobilen og sociale medier, når du kører bil.

 • Hold ind til siden, hvis du skal indstille din GPS eller ringe.

 • Hold ind til siden og få ro i bilen, hvis børnene er urolige og kræver din opmærksomhed.

 • Lad være med at lede efter ting, du taber. Kør ind til siden - eller vent til du kommer frem.

 • Kig på trafikken, også mens du taler med dine medpassagerer.

 • Få andre i bilen til f.eks. at skrue låget af din vandflaske, taste på GPS, række dig solbriller etc.

 • Brug reflekser, når du bevæger dig ud i trafikken som fodgænger.

 • Tjek dine – og dine børns – cykellygter og tænd dem, når du cykler i lygtetændingstiden.

#Færdselskontrol #Kampagne

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Efter drabet på den 37-årige gravide kvinde i Holbæk blev barnet reddet og bragt til behandling på sygehuset. Barnet er nu afgået ved døden under indlæggelsen på Rigshospitalet. Den dræbte kvinde va

bottom of page