Grønlands flora fra nord til syd - foredrag med Flemming Rune


Flemming Rune er en af de mennesker i verden, der ved mest om den grønlandske flora. Onsdag d. 14. marts kl 19 kan han opleves i Herskabsstalden på Rønnebæksholm, hvor han vil vise storslåede billeder og fortælle den facinerende historie om naturen i en af verdens barskeste egne.

Grønland er verdens største ø, mere end 2000 km fra nord til syd. Siden 1700-talet er Grønlands planteliv blevet udforsket og kortlagt af opdagelsesrejsende og videnskabsfolk. I disse år er Flemming Rune, biolog, forfatter og kendt fra tv (bl.a. DR1-Kyst til kyst) i gang med at udarbejde en ny grønlandsflora, der skal udkomme i 2021. Han har rejst over 25 somre i næsten alle dele af Grønland, fotograferet og indsamlet et helt enestående materiale. Kom og se nogle af hans mest storslåede billeder og hør den fascinerende historie om naturen i en af verdens barskeste egne.

Foredrages afholdes i forbindelse med den anmelderroste udstilling Kortlægninger, der kan opleves til og med d. 9. april. Udstillingen omhandler kunstens rolle i kortlægningen af et land. Med malerier af Aage Bertelsen fra den sagnomspundne Danmark-Ekspedition (1906-08), over Pia Arkes værker, hvor de personlige erindringer er i centrum, til Jacob Kirkegaards optagelser af smeltende arktisk is, favner udstillingen over 100 års kunstneriske kortlægninger af Grønland. På forskellig vis kaster udstillingens værker lys over kortlægning som metode og over, hvordan kortlægninger altid er en del af en større geopolitisk historiefortælling.

Pris for foredrag: 50 kr. Billetter købes i døren (kontanter, dankort og MobilePay modtages).

TILMELDING er nødvendig og skal ske senest d. 12. marts til udstillingsinspektør Rebecca Vestervang Chong: rvcho@naestved.dk.

#FlemmingRune #Rønnebæksholm #Herskabsstalden

13 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com