Næstved-elever dyster i naturfag i LEGO Space Challenge


400 elever fordelt på 14 5. klasser i kommunen skal den 13. og 14. marts dyste i LEGO Space Challenge i Ny Ridehus i Næstved. For anden gang arrangerer Næstved Kommune sammen med skolernes naturfagslærere, konkurrencen, som har til formål at styrke elevernes læring i naturfagene og deres innovationskompetence.

Gennemfør så mange missioner som muligt på 2,5 min, lav den bedste raketfilm, byg den bedste bil. Sådan lyder blot nogle af de udfordringer, som ca. 400 elever fra 5. klasser i Næstved Kommune skal prøve kræfter med i LEGO Space Challenge tirsdag den 13. marts og onsdag den 14. marts i Ny Ridehus i Næstved. Eleverne skal nemlig deltage i LEGO Space Challenge, hvor de skal dyste i programmering, konstruktion og dokumentation med det formål at styrke deres måde at arbejde med naturvidenskab og innovation

Robotter, biler, film.

Op til konkurrencen har eleverne arbejdet med at bygge og programmere små LEGO-robotter, de har konstrueret og bygget biler til matchrace, og de har lavet dokumentarfilm om konstruktion og opsendelse af deres egne raketter. Og eleverne er gået til opgaverne med stor entusiasme. - Vi har fået henvendelse fra en lærer, hvis elever ville vide præcis hvilket gulv, de skulle køre matchrace på, så de kunne bygge en bil, der kunne køre bedst muligt på underlaget. Her var de tydeligvis optaget af friktion - det er da meget godt gået i 5. klasse, lyder det fra Anne Bach Nielsen, som er pædagogisk konsulent i Næstved Kommune og en af arrangørerne af LEGO Space Challenge. Eleverne skal dyste i de tre discipliner: programmering, konstruktion/mekanik og konstruktion/formidling. Det handler om at score flest point ved robotbordet, at køre hurtigst i matchrace og bygge den bedste bil til den ukendte udfordring samt at have lavet den bedste raketfilm og levere den bedste reportage på dagen. Til konkurrencen skal eleverne desuden præsentere deres biler, robotter og raketter for dommerpanelet, som består af tre pædagogiske konsulenter fra Center for Dagtilbud og Skole samt syv naturfagslærere fra Susåskolen, Ellebækskolen, Lille Næstved Skole og Kobberbakkeskolen. LEGO Space Challenge finder sted i Ny Ridehus i Næstved, den 13. og 14. marts, kl. 9.00 til ca. 15.45.

Fakta.

- De 400 elever er fordelt på 14 klasser, og i år deltager elever fra 5. klasse på Kobberbakkeskolen afd. Sct. Jørgen, Ellebækskolen afd. Kalbyris, Lille Næstved Skole afd. Hyllinge og afd. Karrebækvej, Holmegaardskolen afd. Holme-Olstrup, Fladsåskolen afd. Korskilde og Susåskolen afd. Glumsø. - Alle disciplinerne har fokus på elevernes arbejde med den naturvidenskabelige metode, og eleverne skal i deres præsentationer for dommerne gøre rede for, hvordan de har arbejdet. Blandt andet ved at fortælle om valg og fravalg i deres proces med robotter, bil og raket. - Hver klasse er på forhånd inddelt i hold a ca. 12 elever. Hvert hold består af tre underhold, som får ansvaret for hver deres kategori. Kategorierne er: programmering, konstruktion/mekanik, konstruktion/formidling. - Der kåres en samlet vinder af hele LEGO Space Challenge pr. konkurrencedag. Vinderen er det hold, som har scoret flest point, når man lægger holdets point i alle underkategorierne sammen.

Program for dagen.

Velkomst kl. 09.00 og fælles åbning v. første runde robotkørsel. Herefter afvikles alle konkurrencer og præsentationer for dommere sideløbende hele dagen. Kl. 10.45-11.00: Semifinale og finale Matchrace Kl. 12.20 - 13.10: Semifinale Spacemissionen Kl. 13.20: De bedste raketfilm (storskærm) Kl. 13.40 - 14.00: Semifinale og finale Matchrace Udfordring Kl. 14.00 - 14.20: Elevernes journalistfilm fra dagen (storskærm) Kl. 14.25-14.40: Finale Spacemissionen Kl. 14.40 - 15.00: Elevernes journalistfilm fra dagen (storskærm fortsat) kl. 15.15: Præmieoverrækkelse kl. 15.45: Tak for i dag

#LEGOSpaceChallenge #GrønnegadeKaserneKulturcenter #NyRidehus

45 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle