top of page

Næstved Havns "Gavnø" forlist på Karrebæk Fjord


Film og billedeserie: Bøjebåden "Gavnø" som ejes af Næstved Havn har i nogle dage været forlist, og ligget på bunden af Karrebæk Fjord ved indsejlingen til Karrebæksminde. Den lille båd bruges som arbejdsbåd, til at løse flere forskellige opgaver for havnen. En af de største opgaver er at sørge for, at bøjerne i Karrebæk Fjord er placeret de rigtige steder, det var netop en sådan opgave "Gavnø" var på, da det gik galt og skibet sank på et par meters dybde. Der var to mand ombord på skibet som var ved at arbejde med en af sejlrendens bøjer, af ukendte årsager holdt hydraulikken op med at virke, så bådens støtteben ikke kunne løftes op, båden stod derfor fast på bunden. De to arbejdere blev derfor hentet i land for at hente værktøj, så der kunne udføres en reparation. Inden de to arbejdere kom tilbage, havde den skiftende vandstand flyttet båden så meget, at det ene støtteben stod over dybere vand, da det så blev mere lavvandet, krængede båden om på siden og sank. Torsdag forsøgte et mindre specialskib " Loke" at få hævet det sunkne skib men måtte opgive, da det ikke havde de fornødne kræfter, der skulle til for at få båden på ret køl. Fredag blev opgaven så overgivet til et større fartøj som havde både dykker og en større kran ombord. På "Lillegrund" havde de til gengæld ikke store problemer med at få hævet havaristen, og få den bugseret ind til kajen ved Enø-broen, her vil "Gavnø" så senere blive hentet og bragt videre, Hele redningsaktionen var overstået ved 16,00 tiden fredag.. Sandsugeren "Mette Pan" som dagligt har flere ture gennem kanalen, kunne med forsigtighed og lav fart, lige passere stedet under bjergningen. Ingen er kommet til skade ved uheldet. Hvad der nu skal ske med "Gavnø" er der ingen oplysninger om.

#BøjebådenGavnø #Karrebækfjord #Karrebæksminde

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page