Politiets resultat efter sikkerhedssele- og mobiltelefonkontrol m.m.


Politiet gennemførte i uge 11, fra mandag den 12. til søndag den 18. marts 2018 en målrettet indsat mod manglende brug af sikkerhedsseler og andet sikkerheds-udstyr samt brug af håndholdt mobiltelefon og uopmærksomhed under kørslen.

Læs også: Sikkerhedssele- og mobiltelefonkontrol m.m. i uge 11

Ved kontrollerne blev der standset 3304 køretøjer. Der blev konstateret over 2428 forseelser, heraf:

  • Voksne, manglende brug af sikkerhedssele: 239

  • Børn, hvor der ej var anvendt sele/godkendt sikkerhedsudstyr: 13

  • Brug af håndholdt mobiltelefon: 299

  • Spiritus- eller narkokørsel: 9

  • Kørsel i frem for rødt/gult lys: 27

De resterende 1841 sigtelser, dækker over andre færdselslovsovertrædelser.

På trods af at risikoen for at blive dræbt i et uheld halveres, når man benytter sikkerhedsselen, viser tallene fra politiets kontrol i den forgangne uge, at nogle bilister og passagerer fortsat undlader at bruge sikkerhedssele under kørslen. Tallene viser samtidig, at brugen af håndholdt mobiltelefon fortsat udgør et problem for trafiksikkerheden. Uopmærksomhed er blandt de hyppigste uheldsfaktorere i trafikken og kan være årsag til en tredjedel af alle uheld, viser undersøgelser.

#Politikontrol #Kampagne

0 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com