Gå foråret i møde med kammerkoret Cantemus


Søndag d. 15. april giver kammerkoret Cantemus koncert i Herskabsstalden på Rønnebæksholm. Koncerten byder på Brahms, Shakespeare-fortolkninger og danske forårssange.

Koncerten folder sig ud i tre afdelinger: Først opfører Cantemus Johannes Brahms' 7 Lieder for kor, med indtil flere kendte "korhits" imellem, fx Rosmarin og Waldesnacht. Derefter synger koret moderne udsættelser af Shakespeare-tekster, alle meget velklingende, med en nærmest jazzet harmonik, som er kendetegnende for komponisterne Martin Lutz og Nils Lindberg. Eftermiddagens koncert sluttes af med en række kendte og elskede danske forårssang. Programmet krydres med indlagte fællessange, og der kan købes kaffe, kage og drikkevarer.

Ny dirigent

Cantemus har i efteråret 2017 fået ny dirigent, Jørgen Graven Nielsen, som udover korarbejdet er ansat som musikskoleleder i Næstved Musikskole. Jørgen er uddannet som Almen Musikpædagog og Musikleder fra Det Fynske Musikkonservatorium. Jørgen har undervist i korledelse på Nordjysk Musikkonservatorium og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, samt på Sjællands Kirkemusikskole. Ved siden af sin undervisning har han dirigeret en række kor og orkestre.

Dirigentskiftet har betydet et nyt repertoire og fokus på andre facetter af korarbejdet.

Plads til flere korsangere

Koret håber, at Jørgen Graven Nielsen kan blive anledning til, at der kommer interesserede korsangere på banen, som kunne tænke sig at synge med i koret. Cantemus har pt 2-3 ledige pladser på både tenor og bas. Cantemus har et højt ambitionsniveau, og nye korsangere skal have korerfaring og en god stemme, samt være i stand til at honorere et relativt højt indstuderingstempo.

PRAKTISK INFORMATION

Koncerttidspunkt:

Søndag d. 15. april 2018 kl. 15.00

Dørene åbner kl. 14.30

Rønnebæksholm, 1

4700 Næstved

T: 55 72 47 24

E: info@roennebaeksholm.dk

Arrangementet foregår i Herskabsstalden

Billetpris kr. 50 (+ gebyr)

Sælges ved indgangen eller på sj-billetten.dk

Der kan købes kaffe, kage og drikkevarer.

#Herskabsstalden #Rønnebæksholm #KammerkoretCantemus

8 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com