Sprængning af silo i Vordingborg gik helt skævt


Film og billedeserie: Flere hundrede tilskuere fik den helt store dramatiske oplevelse, da den store 45 meter høje silo på havnekajen i Vordingborg skulle væltes ved sprængning.

Der var fastsat en tid til klokken 16,00, men noget forhindrede at sprængningen kunne foregå til tilden, så først ca. 50 minutter sener blev der givet signal til at krudtet kunne antændes.

Tre gange lød signalet, der indikerer at nu foretages der en sprængning. Et stort brag fulgte kun få sekunder efter, alligevel kom braget som et chok for mange, men den største chokerende overraskelse kom nok, da den store silo som godt nok i første omgang indikerede at den ville falde den rigtige vej, pludselig ændrede retning, og faldt med et brag den modsatte vej. Desværre lå bygningerne på den side ikke langt nok væk, så bygningen der huser Kulturarkaden, fik meget store skader, da toppen af siloen røg direkte ind i den ende hvor biblioteket har lokaler.

Årsagen til den uheldige sprængning, hvor det er 2. gang på samme siloanlæg som er gået galt, skal nu undersøges, heldigvis kom ingen personer til skade ved uheldet. Beredskabsstyrelsen fra Næstved, og brandfolk fra Midt- og Sydsjællands Brand & Redning fra Vordingborg blev efterfølgende alarmeret til stedet, for at afstive bygningen, og sikre at den beskadige bygning ikke falder helt sammen.

#Silo #Vordingborg #Sprængning

79 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com