Et kort øjeblik løber af sporet


En kvinde stiger på et tog. Med sig har hun en meget stor taske. Tasken vejer godt til og trækker i kvindens arme. Så sætter toget i gang, tøffer ud, afsted, væk fra perronen, først i adstadigt tempo, men snart ruller vognhjulene så hastigt, at kvinden - og tasken - kastes rundt i kupeen. Og så sker der noget højst besynderligt.

Den første forestilling i Grønnegades Kaserne Kulturcenters nye program for scenekunst; Orpheus, er onewomanshowet Kaffe & Kærlighed. Her opsluges hovedpersonen af sin egen vældige taske og befinder sig pludselig på en ukendt destination. Et øjeblik er løbet af sporet, og hun ser sig forundret om på den café, hvor hun nu er strandet. Serverer de mon kaffe her - eller kærlighed?

Kaffe & Kærlighed er skabt af Camilla Marienhof, der ofte inspireres af såkaldt tryllende rekvisitter, når hun udvikler sine forestillinger. Som nu med den magiske tog-taske, der senere viser sig at have endnu flere utrolige egenskaber. Og det er ikke den eneste multifunktionelle rekvisit på scenen; også en jernstang kan trylles om til en dansepæl, midt imellem caféens spinkle borde og enlige bregne.

Kleinkunst

Som på en virkelig café sidder publikum tæt, ikke mindst på aftenens hovedperson, der sprutter og springer, twerker og twister sig hen over scenen, ud på gulvet, op og ned ad dansepælen, så kjolens polkaprikker danser for øjnene. 'Kleinkunst' kaldes det med et hollandsk ord, når der i mødet mellem kunstner og publikum kreeres en mærkbar intimitet, en følsom nærhed, der eksempelvis tillader kunstneren at bryde den famøse fjerde væg og interagere med publikum - som var de alle gæster på den samme gådefulde café.

Ud over den intime kontakt til publikum er kleinkunsten især kendetegnet ved poesien, men stilen synes ikke at kunne favnes af en enkelt kategori. Således er kleinkunst en mikstur af så forskelligartede stilistiske enheder som slapstick, illusionisme, akrobatik, dans, absurditet og magi. I sin oprindelse var kleinkunst altid en soloforestilling, ofte skabt og opført for et beskedent budget.

Orpheus er et helt ny program for alternativ og eksperimenterende scenekunst. Med Orpheus billetten i hånden får indehaveren adgang til 5 forestillinger der indeholder kropslig fortælling, moderne dans, humor og eftertænksomhed. Publikum der tør prøve en anderledes oplevelse, kan forvente aftener hvor fantasien får luft under vingerne og oplevelser de ikke havde forventet.

Prisen for ét Orpheus partoutkort er kun 250 kr. og der er dermed potentiale for at eksperimenterende teater kan vokse sig endnu større i Næstved.

Orpheusbilletten og billetter til Kaffe & Kærlighed kan købes på www.gkkultur.dk, fra billetsalget på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Billetterne kan altid reserveres inden afhentning, på billettelefon 5588 3950.

Program for Orpheus: Kaffe & Kærlighed Camilla Marienhof 19. september 2018

Kroppen Bådteatret 22. oktober 2018

Nautilus Trygve Wakenshaw 6. november 2018

5 soldiers Rosie Kay Dance Company(UK) 24. februar 2019

Random Livingstones Kabinet 10. april 2019

#Orpheus #CamillaMarienhof #Kleinkunst #GrønnegadeKaserneKulturcenter #KaffeKærlighed

81 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com