Hornfisken er kommet til Karrebæksminde


Billedeserie: Mange lystfiskere ser frem til sidst i april eller først i maj, for så er tiden inde til at gå på jagt med fiskestangen, efter de velsmagende hornfisk med de grønne ben.

Lørdag var dagen hvor nogle af de første hornfisk blev landet fra kysten på sydsiden af Enø. Et par lystfiskere havde iført sig waders fangstnet og fiskestang, og søgt mod kysten med håbet om at fange et par ørreder, men her var bidelysten ikke særlig stor, men til gengæld var der livlig aktivitet blandt hornfiskene, hvor et par stykker må se sine dage ende på en fedtet stegepande. Hornfisken kan næsten fanges fra alle kyster i Danmark. Fra midten af april til slutningen af juni, vil de indfinde sig i store mængder for at gyde på forholdsvist lavt vand, derfor er de nemme at fange fra kyster hvor bunden helst skal være stenet og bevokset med lidt spredt tang. Solskin og lidt pålandsvind vil presse fiskene tæt ind til kysten, her kan de så fanges i store mængder med sildestykker og flåd, eller med den mere populære "silkekrog" som består af et mindre bundt silkesnor, som bliver monteret på blinket hvor krogen normalt sidder. Bider hornfisken efter blinket og får silkesnoren ind i munden, kan den ikke slippe igen, da silkesnoren vil hænge fast i hornfiskens mange tænder, samtidig er der den fordel, at det næsten er umuligt af få bundbid.

#Hornfisk #Karrebæksminde

115 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com