Et uovertruffet lyrisk univers


Vanvittigt højt kunstnerisk niveau og evigt udfordrende i sin musikkarakter. Disse har været konstante kendetegn for den nordiske crooner Nikolaj Nørlund gennem hans over 20 år lange karriere på den danske musikscene. Den 22. november besøger han Sydsjællands største kulturcenter og byder dermed inden for i et fortryllende univers af sanselig kærlighedslyrik og store melodiske vingefang.

Nikolaj Nørlund har siden sit debutalbum Navnløs fra 1996, hvor han fortolkede Michael Strunge-digte, udfordret og skubbet sine egne og publikums grænser med sine imponerende og yderst diversificerede projekter inden for musik og lyrik.

En mangfoldig karriere Nikolaj Nørlunds mange forskelligartede projekter har bragt ham vidt omkring i det danske musikmiljø. Senest har han skabt to fremragende albums i samarbejde med symfoniorkestret Copenhagen Phil, hvorigennem Nørlund på elegant vis har skabt sin helt egen musikgenre; Nordisk Croon, hvorigennem moderne dansksproget sangskrivning smeltes sammen med den storslåede orkesterlyd.

I løbet af sin karriere har han ligeledes arbejdet sammen med mange store danske musikere og bands såsom Niels Skousen, Steffen Brandt og Ulige Numre. På konceptalbummet På Danske Læber fra 2004, som bestod af 16 danskfortolkede Leonard Cohen-sange, var dette ligeledes tilfældet, hvor store navne som Tina Dickow, Povl Dissing og Allan Olsen blandt andet medvirkede. Dette album blev genopført i 2017 i forbindelse med en række hyldestkoncerter for den nu afdøde Cohen.

Solist for en aften Når Nikolaj Nørlund indtager scenen i Ny Ridehus den 22. november, bliver det dog en koncert af væsentlig anderledes karakter end ved hans seneste koncerter, hvor han enten har optrådt med sit band RHONDA HARRIS eller sammen med Copenhagen Phil i Radiohuset. Han kommer nemlig helt på egen hånd, med kun sine guitarer og gennemtrængende vokal.

I rollen som solist byder han inden for til en koncertoplevelse, som med tiden er blevet kendt for sin frie struktur, hvor han ofte går i direkte dialog med publikum og derigennem skaber en autentisk og intim stemning.

Denne frie struktur betyder også, at sætlisten ofte bliver sammensat efterhånden og derfor kan byde på både dansk- og engelsksprogede numre fra den erfarne musikers righoldige bagkatalog. Det betyder at hver enkelt koncert bliver en helt unik oplevelse.

Billetsalget til koncerten er i gang og kan købes på www.gkkultur.dk eller ved at besøge billetkontoret på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Billetter kan ligeledes reserveres via billettelefonen på 5588 3950.

#NikolajNørlund #NyRidehus #GrønnegadeKaserneKulturcenter

5 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com