Brandalarm sendte personale ud af bygninger.


Billedeserie: Om det var varmen uden for, varmen inden for eller en kombination af begge ting der torsdag eftermiddag var årsag til brandalarm hos Alpha Elektronik på Lunavej i Holsted, vides ikke.

Midt- og Sydsjællands Brand & Rednings vagtcentral på Manøvej modtog kl. 13.24 en automatisk udløst brandalarm fra firmaet. Straks efter at brandalarmen på virksomheden også blev aktiveret, forlod alt personale bygningerne som det står forskrevet i brandinstrukserne.

Da brandmandskabet kort tid efter ankom til stedet, kunne det hurtigt konstateres, at det blot var en brandføler som havde reageret og slået ud. Alarmskabet blev nulstillet, og herefter kunne personalet atter gå i bygningerne for at genoptage deres igangværende arbejde.

Brandmandskabet kunne roligt vende hjem uden at have været i aktion, og i døgnrapporten notere alarmen som værende blind. En blind alarm fra et automatisk brandsikringsanlæg forekommer typisk i situationer, hvor brandsikringsanlæg reagerer på grund af tekniske fejl, på grund af damp, mados og lignende eller på grund af en kontrolleret varme- eller røgudvikling, f.eks. brug af elektrisk værktøj, mange lys på en kage, en stor cigar og tilsvarende situationer, hvor varme- og røgudviklingen konkret er under kontrol.

#Blindalarm #ABAalarm #ABA #AlphaElektronic #Holsted

237 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com