​Politiet indstiller efterforskningen i sag om silo-sprængning


Fredag den 6. april 2018 blev en ca. 50 m høj silo på Vordingborg havn væltet ved sprængning. Sprængningen gik imidlertid ikke helt som planlagt, for siloen væltede den forkerte vej og ramte Vordingborg Bibliotek med omfattende skader til følge.

Læs også: Sprængning af silo i Vordingborg gik helt skævt

Ingen personer kom til skade, da omkringliggende bygninger var evakueret af sikkerhedsmæssige årsager inden sprængningen.

For at kunne vurdere, om sprængningen var tilrettelagt forsvarligt, har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi indhentet en uafhængig vurdering fra Lauritzen Advising af den sprængningsplan, der lå til grund for sprængningen.

Lauritzen Advising vurderer, at planlægning og gennemførelse af sprængningen af siloen er sket i overensstemmelse med normal praksis og Dansk Sprængteknisk Forenings anvisninger.

På den baggrund har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi valgt at indstille efterforskningen i sagen.

#Sprængning #Silo #Vordingborgvej

31 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com