Næstved dykker efter affald i kanalen


Dykkere fra Næstved Sportsdykkerklub hopper i kanalen ved Svingbroen kl. 10 søndag den 24. juni, og alle er velkomne til at se, hvad dybet gemmer af affald. Der vil også være en konkurrence for alle. Affaldsindsamlingen er sat i værk af Ren Natur i samarbejde med Park og Vej, Næstved Kommune og Ressource City, og er sponsoreret af McDonald's og Meny Næstved.

Selvom det kun er dykkerne, der kommer til at samle affald sammen, sørger Ren Natur for at de mange fund fra dybet bliver udgangspunktet for en konkurrence for alle Næstvedborgerne, store som små: "Vi har arrangeret en konkurrence, hvor man skal gætte, hvor mange af de enkelte stykker affald, der bliver fisket op af dybet. Der vil selvfølgelig også være mulighed for kaffe og vand," fortæller projektlederen fra Ren Natur, Anette Juul. Nogle, der helt sikkert får noget med hjem, er Park og Vej. Ren Natur har en aftale med kommunens grønne mænd om, at de kommer og afhenter det indsamlede affald, hvorefter det vil blive sorteret og genanvendt. Fra Park og Vej er de rigtig glade for at være med i den nye ordning: "Selvom vi samler masser af skrald hver dag, kan vi ikke nå at få alt med. Så det rykker virkelig, når vi sammen med folket i Næstved tager skraldet," siger Steffen Mortensen, driftsleder i Park og Vej.

Sammen holder vi Danmark ren

Ren Natur arbejder for at skabe bevidsthed hos borgerne om betydningen af en ren natur og et godt lokalt fællesskab og sammenhold. Analyser viser, at henkastet affald skaber utryghed og et fragmenteret samfundssyn. "Det handler om at styrke fællesskabet og dele ansvaret om at holde naturen ren," forklarer Anette Juul. "Udover at der bliver ryddet op, giver det også de forskellige foreninger sponsorerede penge til klubaktiviteter som tak for deres arbejde." Konceptets formål er at støtte renholdelsen af den danske natur via et noget-for-noget princip, hvor lokale foreninger, mod at samle henkastet affald op, vil modtage sponsorstøtte. Dette tilfælde gælder også for Næstved Sportsdykkerklub, der sætter stor pris på McDonald's og Meny Næstveds støtte: "Vi er rigtig glade for at være med i Ren Naturs projekt. Udover at vi tjener penge til vores egne projekter, giver det os også muligheden for at lave noget anderledes sammen med vores medlemmer, samtidig med at vi støtter et godt formål," fortæller Morten Kristensen, kasserer i Næstved Sportsdykkerklub. Affaldsopsamling er blevet en tendens, og Ren Natur står i spidsen for at gøre en forskel. Flere foreninger og klubber i Næstved, herunder NIF og FDF, har allerede deltaget i projektet, og har planer om at fortsætte den gode gerning.

Alle er velkommen

Arrangementet er åbent for alle interesserede, og der dykkes fra kl. 10 til 16 på den lille rasteplads ved Svingbroen, Kanalvej 33 i Næstved. Her vil det opsamlede affald også blive fremvist.

Fakta

Hvis man har en forening eller klub, der gerne vil være med til at holde Danmark rent, samtidig med at man får et økonomisk tilskud til klubaktiviteter, skal man gå ind på Rennatur.org og tilmelde sin forening.

Har man en virksomhed, der ønsker at sponsorere foreninger i lokalsamfundet, kan man tilmelde sin virksomhed på Rennatur.org.

#HoldDanmarkren #NæstvedKommune #RenNatur #RessourceCity #Svingbroen

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle