Grønlands nationaldag er blevet flagdag i Danmark


Det Grønlandske flag var torsdag den 21. juni noget af et særsyn, da det var sendt til tops på flagstangen ved Græshoppebroen i Karrebæksminde.

Danmark har nemlig valgt at fejre dagen for Grønlands national identitet sammen med grønlænderne. Det var først fra d. 11. marts 2016 at Grønlands nationaldag også blev til flagdag i Danmark, derfor flager alle statslige myndigheder med det Grønlandske flag på denne dag. Dagen blev indført af det tidligere hjemmestyre i 1983, og det var denne dato, at Grønland i 2009 fik selvstyre. Derudover er den 21. juni årets længste dag, dvs. sommersolhverv.

Nationaldagen fejres i samtlige grønlandske bebyggelser, og yndede aktiviteter tæller morgensang, kaffemik, flaghejsning og taler samt kulturelle optrædener med folkedans musik og kajaksejlads.

#Grønlandsflagdag #Grønland #Karrebæk #Enø

0 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com