Ren Natur til lands og til vands langs kanalen i Næstved


Film og billedeserie: Ren Natur, var temaet da dykkere fra Næstved Sportsdykkerklub hoppede i vandet ved svingbroen på Kanalvej i Næstved søndag eftermiddag, det skete for at se hvad kanalen på en strækning indeholdt af forskelligt affald, som af en eller anden grund var havnet i kanalen. Affaldsindsamlingen er sat i værk af Ren Natur i samarbejde med Park og Vej i Næstved Kommune og Ressource City. Læs også: Næstved dykker efter affald i kanalen.

Det var ikke kun dykkere der samlede affald sammen, et antal frivillige, gik samtidig i gang med affaldssække og gribetænger for at afsøge begge sider af vejen på en strækning af Kanalvej, og det var noget af en blandet landhandel der fyldte flere sække med affald, smidt i rabatterne på strækningen. Hele arrangementet var bygget op omkring en konkurrence, hvor der var chance for at erhverve sig et par biografbilletter. Alle fremmødte kunne udfylde en seddel, og gætte på hvad og hvor meget der blev fisket op af kanalen. I ventetiden alt imens frømændene gennemsøgte bunden, i en sigtbarhed der på steder var under en halv meter, var der til dem der opholdt sig på det tørre, gratis kaffe og kage eller en flaske vand fra Mærk Næstved. Det var ikke kun diverse knallert- og cykelstel, gammelt rustent jern, et stort tæppe, tallerkner og flasker, men også en tom pung blev hevet op af det våde element, og lagt i en bunke, samlingen bestod også af en øvelsesdukke i kedeldragt og støvler, et fund som fik dykkerens puls næsten op i det røde felt, da han ikke i første omgang kunne se om det var en rigtig menneskekrop han havde fundet. Heldigvis var det kun en øvelsesdukke som var havnet i det forkerte element, da den havde påskriften " Vægt 50 kg. må ikke bruges i vand". Også en toiletkumme og omkring 100 skarpe 9 mm patroner, var af en eller anden årsag havnet i kanalen. De mange skarpe patroner blev inden afgang fra pladsen, afleveret til en politipatrulje der tilfældigt kom forbi, patronerne vil så på politiets foranledning blive destrueret, resten af affaldet vil senere blive afhentet af de grønne mænd fra Vej og Park i Næstved.

#RenNatur #RessourceCity #NæstvedParkVej #NæstvedSportsdykkerklub #Kanalvej #Svingbroen #Næstvedkanal

139 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle