13.000 kvadratmeter Skills-telte er på plads


Når DM i Skills i april 2019 bliver afholdt i Næstved, bliver nogle af konkurrencerne afviklet i telte. Ikke cirkustelte eller campingtelte, men to kæmpestore rammetelte på i alt 13.000 kvadratmeter. Der er nu lavet en aftale mellem Næstved Kommune og Ørsted Teltudlejning, der har fået ordren på teltene, efter at de har været i EU-udbud.

Det bliver det østjyske firma Ørsted Teltudlejning, der kommer til at levere de telte, der sammen med Arena Næstved og Næstved Hallerne skal danne ramme om DM i Skills i Næstved i april 2019. Med over 300 unge, der deltager i godt 45 konkurrencefag og en forventning om op mod 50.000 besøgende, er Arena Næstved og de tilstødende haller langt fra store nok til erhvervsuddannelsernes danmarksmesterskaber. Og derfor er det nødvendigt at leje telte til begivenheden. Næstved Kommune sendte teltene i EU-udbud sidst i 2017, og da fristen var udløbet, var der kommet seks bud, der varierede i pris fra 1,5 mio. kr. til 6,4 mio. kr. - Ørsted Teltudlejning kom med den bedste løsning, der samtidig var den billigste. Det er også dem med den korteste opstillingstid, så vi synes på mange måder, at det er det rigtige valg, vi har taget. Og så ved vi, at det er et pålideligt firma, som bl.a. også har leveret telte til folkemødet på Bornholm i flere år. Vi glæder os meget til samarbejdet, fortæller Per Mejldal, der er produktionsleder på DM i Skills for Næstved Kommune. De to telte, der er bestilt til DM i Skills, skal stilles op på parkeringspladsen ved Arena Næstved og på boldbanerne mod Rolighedsvej, og de bliver på henholdsvis 60 x 132 meter og 30 x 170 meter - i alt godt 13.000 kvadratmeter.

25 års erfaring i teltløsninger.

For Ørsted Teltudlejning er det en opgave som så mange andre. Med 25 år på bagen har virksomheden nemlig lavet et utal af forskelligartede teltløsninger til forskellige arrangementer. Ørsted Teltudlejning har for eksempel en del musikfestivaler i kundekartoteket, bl.a. Skanderborg, Vig og Langeland Festival. - Jeg er meget glad for at have fået opgaven. Det er en rigtig spændende opgave at levere telte til DM i Skills, som vi ser meget frem til. De telte, som vi vil bruge til Skills kaldes rammetelte og bliver holdt oppe af aluminiumsspær. Der vil altså ikke være nogle barduner inde i teltet, som man kender det fra f.eks. cirkustelte. Og så kan jeg godt love, at der ikke vil være blafrende vægge eller andet, der indikerer, at man befinder sig i et telt, siger Keld Moldrup Sørensen, direktør i Ørsted Teltudlejning.

Flere første gange.

Når DM i Skills næste år kommer til Næstved, vil der være mange "første gange": Det er f.eks. første gang, at mesterskaberne bliver afholdt i en middelstor provinsby, som Næstved er. Det er første gang, at det bliver afholdt i Region Sjælland, og så er det også første gang, at så stor en del af Skills bliver afviklet under teltdug. - Da DM i Skills blev afholdt i Aalborg i 2017, blev en lille del af konkurrencerne holdt i telt, men i Skills-regi har man ikke set så store telte før, så det er vi spændte på. Vi er naturligvis i tæt samarbejde med SkillsDenmark, og de er tilfredse med løsningen - og når vi har lagt såkaldte arena-panels som gulv og opvarmet teltene, kommer man ikke til at mærke forskel på, om man befinder sig i et telt eller i Arenaen, fortæller projektleder Pia Hegner. DM i Skills bliver holdt i Næstved den 4. - 6. april 2019.

#DMiSkills #ØrstedTeltudlejning #ArenaNæstved #NæstvedHallerne

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle